Filmfenix testar ryskt godis: Smågodis

Privet! Här kommer del två av vår testserie om ryskt godis. Förra veckan testade vi rysk choklad, denna gången har vi gett oss i kast med lite blandat smågodis. Ett lite smalare tema, men Seth lyckades hitta några riktiga ryska klassiker.

Rotfront-bar
Om inte vi fick ett måndagsexemplar är detta troligtvis bland den tråkigaste godisvarianten vi haft nöjet att testa. Obefintlig smak, torr och smulig. För att ta reda på vad smaken skulle vara fick vi använda oss av google translate och leta upp ryska märket Rotfront. Enligt officiella hemsidan består den bar av två godis massor. Den ena med smaksatt med kakao och de andra brandy och grädde. Vi kunde även läsa oss till att detta är ett smågodis som ofta serveras tillsammans med ryskt te. Tyvärr hade vi inget ryskt te att tillgå men vi har svårt att tänka oss att vårt betyg skulle förändras nämnvärt.

Halva med solrosfrön
Ah, halva, en klassiker i Ryssland så väl som östra Europa. Denna variant var dock inget som imponerade på oss alls. Smak av torra solrosfrön täckt med tråkig choklad. Mer smak än i Rotfronts smågodis ovan men denna kan vi däremot tänka oss skulle förhöjas något tillsammans med en kopp ryskt te.

Klumpiga björnen
En klassiker redan under Sovjet med sitt karaktäristiska omslagspapper föreställande björnar i en skog. Det närmsta vi kommer denna lilla chokladkaka i Sverige är Cloettas kexchoklad. Skillnaden är att denna lilla chokladkaka är mindre söt, har mörkare choklad och helt enkelt inte lika god. Dock klart godast av de helryska smågodisarna i detta test.

Kitkat Deluxe Coconut
En riktig slamkrypare i ett ryskt test får vi lov att erkänna. Men Kitkat Deluxe Coconut Deluxe fick vara med eftersom det trots allt är en variant som ännu inte är lanserad i Sverige. Om det hade varit upp till mig hade betyget varit något högre. Resten av testpanelen tyckte dock att denna chokladkaka var för söt. Kombinationen av vitchoklad och mjölkchoklad fylld med kex och kokossmak är riktigt trevlig. Smaken påminde en aning om kokos-chokladkakan i förra veckans test. Summa summarum, gillar ni vitchoklad och kokos är detta ett säkert kort. Är ni inte lika förtjusta i vitchoklad kanske det räcker att dela en med en vän?

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Tack till Seth Petersson som inhandlat allt ryskt godis till testet.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.