Filmfenix testar: Rigi

Lustigt nog talade jag om just chokladen RIGI med min familj för bara några månader sedan. Vi undrade var chokladen tagit vägen och varför den försvunnit? Det enda vi luskade fram var att Fazer producerat den senast men att de slutade att tillverka chokladen någon gång i mitten på 2000-talet.

RIGI som vi 80-talister minns den. Chokladen har hunnit ha många skepnader och former genom åren.

Nu har Malmöföretaget Candy People tagit över varumärket och har i dagarna återlanserat denna klassiker som vi så många minns. För mig var det chokladen jag fick efter att ha tagit ett nytt simmärke, eller belöningen som väntade när helgstädningen var genomförd och det vankades lördagsgodis. Efter lite kort mailväxling for jag ut till Candy Peoples kontor, här i Malmö, och hämtade varuprover. Efter det tillkallades Filmfenix testar-panelen och nu skall vi se om förväntningarna uppfyllts.

RIGI i sin nya skrud från Candy People 2020.

RIGI Mjölkchoklad
Första tuggan var som en flashback, chokladkakan smakar som vi minns den. En tunn, söt och krämig choklad som tar slut alldeles för snabbt (Chokladkakan väger in på 20 gram). Det som hindrade oss från att ge full pott var att vi alla minns förra versionen som något tunnare med rutor istället för en hel kaka. Det var även två av fyra panelmedlemmar som upplevde en hint av syrlighet som de inte kände sig bekanta med. Förpackningen har moderniserats utan att tappa uttrycket från 90-talet. Förhoppningsvis är denna klassiker tillbaka för att stanna.

RIGI Mjölkchoklad med hasselnöt
Om blå Rigi var en nostalgitripp så är denna röda variant, med inslag av hasselnöt, en trevlig ny bekantskap. Candy People skriver i sin pressrelease att chokladkakan för vissa kan påminna om chokladen Tanja. Tyvärr var det ingen i panelen som kunde minnas att de hade smakat den. Däremot är chokladkakan precis lika god som den blå och till och med snäppet vassare tack vare lite krossad hasselnöt. Chokladkakan är tunn och söt som den blå men även lite krispig. Väldigt nära en full pott!

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Rigi släpps i dagligvaruhandeln vecka 8. En del välsorterade butiker har dock redan fått de i lager så håll ögonen öppna!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.