Filmfenix testar: Plopp Chokladkaka

Nu börjar hösten närma sig, och det innebär kvartalsnyheter från Cloetta. Den här gången dök det upp ett paket extra utöver ordinarie kvartalslåda. En mycket fin låda med deras nya chokladkakor.

Plopp Mjölkchoklad smakar precis som Plopp fast utan karamellsåsen. Första smakbiten påminde rätt mycket om billig adventskalender-choklad, men smaken växte till sig och visade sig vara riktigt god. Utöver vanlig mjölkchoklad så har de även kombinerat chokladen med favoriterna Kexchoklad, Gott & Blandat och Djungelvrål.

Jag hade väntat mig sega godisbitar i chokladen, men blev glatt överraskad av de små strössel-liknande bitarna med smak av tutti-frutti respektive lakrits. Kexchokladen innehöll bitar av kex och var egentligen ingen oväntad smaksensation, men det innebär inte att den inte var god, för det var den!

Allt som allt så är samtliga smaker en välkommen nyhet. Tyvärr kan jag säga att Djungelvrål inte klår konkurrerande Marabou Black, men Gott & Blandat däremot tycker jag att alla ska prova inför kommande fredagsmys. Den fruktiga smaken gifter sig förvånansvärt bra med chokladen. 

Om jag ska rangordna de fyra chokladkakorna från minst bra till bäst så skulle listan se ut så här:
4. Plopp Djungelvrål
3. Plopp Mjölkchoklad
2. Plopp Kexchoklad
1. Plopp Gott & Blandat

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.