Filmfenix Testar: Nytt från Malaco, Läkerol och Nutisal

Cloetta levererade även några andra nyheter som inte är chokladrelaterade från märkena Malaco, Läkerol och Nutisal. Allt som allt så innehåller höstens nyheter något för hela familjen.

Malaco Crazy Face Hot

I början på sommaren så testade Fredrik Malaco’s nyhet Crazy Face som skulle få ditt ansikte att skrumpna ihop av syrlighet. Nu kommer en ny, spännande grej i serien, och denna gång är det hetta som står i centrum. Jag har testat Crazy Face Silly Hot med Mango och Jordgubbssmak. Fruktsmaken är otroligt frisk och smakrik och efter en stund kommer hettan och smeker gom och tunga. Den ligger på en lagom nivå, det blir inte för intensivt starkt och inte heller för klent. Hettan ligger kvar en behaglig stund innan den börjar avta. Inget godis jag skulle ha till filmkvällen, men att ha en påse liggandes i bokhyllan för att kunna ta en kula då och då, det fungerar absolut.

 

Läkerol DentaFresh Pro – Eucalyptus och Lemongrass

Istället för att ta ett tuggummi efter maten så lanserar Läkerol en nyhet i dagligvaruhandeln. Läkerol DentaFresh Pro har tidigare sålts exklusivt på Apoteket AB, men nu kommer man kunna införskaffa dessa tandvänliga pastiller i matvarubutiker. I produktbeskrivningen föreslår de att man ska ta två bitar efter maten att tugga på för att förebygga karies och stoppa syraattacker. Pastillerna har först en konsistens som tuggummi, men faller snabbt samman och smälter i munnen, vilket ger en frisk och fräsch smak. Jag gillade tabletterna och tar hellre en Läkerol DentaFresh istället för tuggummi efter en måltid.

 

Nutisal Salad Mix och Yoghurt Mix

Nu äter jag varken sallad eller yoghurt, så jag tog de här påsarna till en filmkväll. Det är en perfekt blandning av bland annat mandel, cashewnötter och solrosfrön. Salladsmixen innehåller torkad rödbeta, vilket var överraskande gott. I yoghurtmixen finns istället torkade bär. Ingen av påsarna innehåller tillsatt socker eller salt och är torrostade utan olja. Det hade varit mycket godare att sitta att knapra på om de var saltade, men nu är ju inte det deras huvudsakliga uppgift, utan mixen ska förtäras med antingen sallad eller yoghurt/filmjölk. Fungerade ändå väldigt bra att ha som snacks tack vare den bra blandningen och kombinationen av nötter, fröer och frukt/bär/grönsak.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.