Filmfenix testar: Nyheter från OLW

Det är säkert flera av er som har noterat alla nyheter på snackshyllorna under de senaste veckorna. Vi har tagi del av OLWs nya snacks och samlade därför en testpanel bestående av sex personer inklusive mig själv. Målet var att se hur nyheterna smakar och hur beroendeframkallande de kan vara. Resultatet hittar ni nedan!

OLWs räfflade Chili bea-chips blev en tidig vattendelare i vårt test. Högsta betyget i panelen var 4 och det lägsta 1 1/2 . OLW skriver i sitt pressmeddelande att chipsen ”…har allt det goda från bearnaisesås med en extra bonus av ett lagom chilisting”. Beskrivningen stämmer väl överens med verkligheten men frågan är hur väl smaken passar som chips? Tre i panelen gav betyg som var mindre positiva och tre gillade chipsen betydligt mer. Slutsatsen blev att detta är chips för bearnaise-älskarna. För oss andra är de helt okej.

Cheez cruncherz: Texas Ranch var nyheten som testpanelen var mest överens om. Vi konstaterade att det var svårt att sluta äta dessa crunchiga snacks när vi väl hade börjat. Smaken är influerad av smaker från amerikanska Texas, rökt paprika, lök och ost. Precis som tidigare Cheez crunchers, är även dessa väldigt små, frasiga och trevliga . Det som drog ner vårt betyg är att vi alla var överens om att smaken inte var så pass annorlunda eller ”ny” att vi skulle välja dessa framför befintliga smaker. Betygen blev genomgående treor och tvåor.

OLW har tidigare gett oss linschips med smak av ramslök & gräddfil och sourcream & onion. Nu är de tillbaka med ytterligare två smaker, smoked paprika och grill. Först ut att testas blev smoked paprika. Här gick testpanelens åsikter återigen isär, en i panelen gillade till exempel inte linschipsens eftersmak alls. Fler av oss andra uppskattade krispigheten och den fräscha känslan. Däremot var vi alla överens om att paprikasmaken blev lite för mycket. Chipsen smakade paprika och inte mycket annat. Hettan från chipotle upplevde vi inte som särskilt tydlig.

Testets stjärna blev linschipsen med smak av grill. Vi fastnade i ett resonemang kring att det är svårt att slå ordinarie smaker på affärernas snackshyllor. Grillchips har funnits så länge vi minns och det är en smak som klarat tidens test. Grillad lök är en tydlig smak som gifter sig utmärkt med linschipsens krispighet. Linschipsens lägre fetthalt och höga proteinhalt är så klart en trevlig bonus för en snacksälskare som vill dra ner lite på onyttigheterna!

Tycker ni det är kul att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.