Filmfenix testar: Nyheter från Estrella

När vintern gör sig påmind med sin blåst och kyla, vad passar då bättre än lite heta snacks att värma sig med? Om hettan blir för mycket kanske det kan passa med lite salt och sött? Estrella har flera spännande nyheter i handeln och vi har fått varuprover utskickade av företaget. Denna vecka har vi samlat en snackssugen testpanel på fyra personer inklusive mig själv.

Estrellas chipsnyhet, Mixed chillies & sourcream, levererar vad namnet kungör. Grovräfflade chips med smak av chili och en krämig eftersmak. Tyvärr verkar vi ha kommit över ett måndagsexemplar inför detta test. En del av chipsen var överdrivet flottiga, mjuka och nästan genomskinliga. Det fanns även en större mängd hårda knölar i påsen. Alla i testpanelen var överens om att smaken var god på de få chips vi hittade som verkade vara mer representativa för produkten. Lagom starka chips med en god krämig och rund eftersmak. Vi flaggar för att betyget kan bli högre när vi har testat en ny påse. Därför lovar vi att återkomma till texten när vi haft möjlighet att äta chipsen igen.

Uppdatering: Efter testet fick vi en ny påse och samlade återigen samma testpanel. Denna gången var chipsen betydligt krispigare och även betydligt hetare. Jag höjde mitt eget betyg till fyra men två av deltagarna i panelen tyckte hettan var lite för mycket för deras smak. Vi kan med andra ord konstatera att detta är en chipssmak för er som gillar de lite hetare alternativen på hyllan. För mig själv är hettan i kombination med de grovräfflade o krispiga chipsen en riktigt trevlig bekantskap. En chipssmak jag kommer att återbesöka fler gånger.

Andra nyheten ut i testet är jordnötterna Salted caramel. Kombinationen av gräddkola och salt lyckades inte övertyga alla i veckans testpanel. En i panelen satte ett bottenbetyg och vi andra tre lite högre. Det tar en stund att vänja sig vid smaken om ni inte brukar äta liknande snacks, till exempel karamellpopcorn. För mig växte smaken efter ett par handfull nötter. I pressutskicket rekommenderade Estrella att testa nötterna tillsammans med vaniljglass. En i vår testpanel gjorde just detta och hon intygar att kombinationen gjorde sig riktigt bra. Till och med så pass bra att hon upplevde att det var godare att äta nötterna på detta viset än för sig själv. Detta är helt enkelt jordnötter för er som gillar kombinationen av sött och salt!

Jordnötterna som kallas spicy Chili kan vid en snabb anblick se ut som klassiska chilinötter. Men det finns en stor skillnad. Dessa jordnötterna är inte inbakade och de är lite hetare än andra chilinötter. Resultatet är fräscha nötter med en härlig hetta, utan att bli flottiga som inbakade nötter. Testpanelen upplevde också att nötterna hade en rund eftersmak som skapade en balans med hettan. Vi Rekommenderar dessa nötter, starkt, till alla fans av heta godsaker.

Tycker ni det är kul att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Samtliga snacks i testet finns i handeln nu. Tack till Estrella för varuproverna.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.