Filmfenix Testar: Nutisals nya torrostade cashewnötter

Ibland behövs det lite salt ibland alla sötsaker! Vad passar då bättre än att jag denna vecka har jag provat tre nötnyheter från märket Nutisal? De har släppt tre smaker av torrostade cashewnötter, havssalt, rosmarin och havssalt & peppar. Påsarna är en del av innehållet i den stora smakprovsförpackning vi fick från Cloetta för några veckor sedan. Vi tackar återigen Cloetta för utskicket.

salt

Dry Roasted Cashews – Crystal Sea Salt

Betyg3

Först ut i testet är den rätt neutrala smaken havssalt, ibland behövs det inte mer för att göra goda nötter. Samtliga cashewnötter i testet har torrostats över öppen eld. Torrostningen gör att nötterna inte känns särskilt feta, utan snarare rätt fräscha och crunchiga. Cashewnötterna med smak av havssalt är detta tests mest neutrala nötter men också den smak som passar alla.

rosmarin

Dry Roasted Cashews -Sweet Rosemary

betyg15

För min del fungerar inte smaken av rosmarin i kombination med cashewnötter. Det är en krydda som jag ofta använder i grillmarinad, detta medför att min hjärna tänker på grillat när jag äter dessa nötter. Nötterna har dock exakt samma konsistens som övriga nötter i testet, en konsistens som med andra ord är riktigt bra. Egentligen är jag ett fan av kryddan rosmarin men i detta fallet fungerade inte kombinationen trots att smaken av rosmarin inte var överväldigande.

pepsalt1

Dry Roasted Cashews – Pepper & Salt

betyg4

Torrostade cashewnötter med smak av både salt och peppar är en jackpott. Utöver en perfekt konsistens, har dessa nötter även en rund smak av svartpeppar och lagom med sälta. Samtidigt tillför Svartpepparn det lilla extra som fattades i påsen med nötter som bara var smaksatta med havssalt. Jag tror att alla påsar i testet hittar ett hem. För mig är den första påsen grym att ha hemma, både som snabbt tilltugg men också för matlagning. Den sista påsen med smak av salt och peppar fungerar dock bäst som snacks.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde gör så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist@Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.