Filmfenix testar: Noblesse havssalt crisp

Marabous klassiska chokladask-serie, Noblesse, har fått en ny familjemedlem. Hittills har vi smakat originalet med crisp, en liknande variant med mörk choklad samt en med inslag av apelsin. Plötsligt har tre blivit fyra och det finns numera en spännande ny variant med havssalt. Givetvis gav detta oss anledning att samla testpanelen för att se hur denna nyhet står sig gentemot övriga smaker.

Noblesse havssalt crisp
Skillnaden från original-Noblesse är inte uppenbar från första tugga. Lövtunn choklad, check. Finhackad crisp, check. Sälta? Jodå, den finns där. Men efter att ha smakat varsin chokladbit var dock ingen i panelen överväldigad av skillnaden från originalet. När jag prövade att äta två samtidigt blev smaken av havssalt tydligare. De andra panelmedlemmarna upplevde även att mängden salt skiljde sig från bit till bit. Smaken av havssalt blir tydligare för varje tugga och gifter sig väl med Marabous signaturchoklad. Betyget blir 4 av 5. En chokladask som håller sig på samma nivå som originalet och en välkommen ny bekantskap. Filmfenix testar-panelen rekommenderar alla Noblesse-lovers att smaka chokladen.

Tycker ni det är spännandeatt läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Noblesse havssalt crisp finns ute i handeln.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.