Filmfenix testar: Marabou Darkmilk

Om inte Marabou prövade något nytt märkligt marknadsföringsknep, var det troligtvis någon som tabbade sig under september månad. Både Marabou Pepparkaka och Darkmilk-kakorna fanns ute i handeln innan Marabou officiellt hade utannonserat nyheterna. Men oavsett om chokladkakorna var utannonserade eller ej, var det givet att Filmfenix testar-panelen skulle smaka alla tre.

Darkmilk Chocolate original
Darkmilk-chokladkakornas svar på klassiska Marabou Mjölkchoklad. Inte sträv som mörk choklad och inte söt som mjölkchoklad. Resultatet är en blandning av ljus och mörk choklad. Även om nyheten är god och klart godkänd, ställer sig panelen frågan:- Kommer vi att välja denna nyhet före mjölkchoklad eller mörk choklad? Vi är tveksamma men ändå inte helt säkra på svaret ännu.

Darkmilk Chocolate Salted Caramel
Samma choklad som i originalet ovan men fylld med saltig karamell. Produkten är något mer intressant än originalkakan även om det gärna hade fått vara mer bitar med karamell i. Känslan är även att Marabou har varit lite väl sparsamma med saltet. Resultatet blir att chokladkakan inte sticker ut hakan tillräckligt mycket för att få ett högre betyg än originalsmaken.

Darkmilk Chocolate Roasted Almonds
Darkmilk-familjens stjärna är utan tvekan Roasted Almonds. Den generösa mängden mandlar smakar utsökt tillsammans med den lena chokladen. Knaprigt, lent och svårt att bara äta en bit. Skall ni bara testa en av dessa tre nyheter är vi förespråkare av att ni väljer denna. Det kommer vi själva att göra!

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Samtliga varianter av Marabou Darkmilk finns ute i handeln sedan mitten av september.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.