Filmfenix testar: Marabou Äppelpaj

Marabou Äppelpaj gör entré i våra butiker samtidigt som sommaren är bara runt hörnet. Det är chokladjättens senaste ”limited edition”-chokladkaka som innehåller bitar av äpple och kanelkex. Även om jag själv främst förknippar äppelpaj med höst, är det alltid trevligt att provsmaka en nyhet från Marabou.

Marabou Äppelpaj
Farhågan fanns att detta skulle bli en lika söt nyhet som Marabou jordgubb eller hallon var när de släpptes. Denna gången har dock Marabous produktutvecklare lyckats hitta en bättre balans mellan frukten och chokladen. Vid första ögonblick som du stoppat en chokladruta i munnen känns det som en vanlig mjölkchokladbit. Men sen kommer lite krispighet från kanelkexet och munnen fylls på med en rund och ljuv äppelsmak. En av medlemmarna i testpanelen uttryckte att detta vara en riktigt god nyhet även om han själv aldrig varit något större fan av äppelpaj. Det finns således anledning för er att smaka denna trevliga nyhet även om ni inte är en av de största äppelpajfantasterna i Sverige. Betyget landar på en stabil fyra med häng på en femma. Det enda som saknas är att det gärna hade fått finnas ytterligare lite bitar av kanelkex för att göra så att chokladkakan stack ut något mer från den vanliga mjölkchokladkakan.

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Marabou Äppelpaj lanserar officiellt vecka 20 men finns redan tillgänglig i välsorterade butiker och på en del svenska näthandlar som säljer godis. Tidigare Marabou-nyheter finns att läsa om här.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.