Filmfenix Testar: Malacos Lördags- och Kalaspatrullen

Alla har någon gång fått en mix-godispåse av något slag. Jag kommer själv ihåg Palle Kuling-mix från min uppväxt och nyligen såg jag i affären att det fanns en Tom & Jerry-mix. I dagarna släpper Malaco sina nya mixpåsar och givetvis har jag testat de båda påsarna.

07310350120529_g1n1-jpg

Kalaspatrullen

betyg4

Det är svårt  att sätta betyg på en godisblandning som innehåller produkterna Ahlgrens Bilar, Gott & Blandat, Fruxo, Zoo samt en Fruxo-klubba. Varje enskild produkt är en klassiker i sig, en produkt som varje  svensk har någon form av relation till. I beskrivningen av produkten skriver Cloetta, ägare av Malaco, att påsen fungerar bra på barnkalas, t.ex. vid fiskdamm eller godisjakt. Påsen innehåller 135 gram godis med en variation av små söta godispåsar som alla är ”säkra kort” när du skall bjuda på godis. Slutligen landade jag på att en fyra var ett rimligt betyg eftersom designen på påsen kändes en aning lat.

07310350120536_g1n1-jpg

Lödagspatrullen

betyg3,5

Lördagspatrullen beskrivs av producenten som en:- ”…större mix av våra mest älskade barnprodukter”. Påsen väger 155 gram och innehåller Gott & Blandat, Pim Pim, Rox, Djungelvrål-klubba, surisar, Fizzy Pop och Patrullbilen. Till skillnad från Kalaspatrullen känns denna mixen en aning mer vuxen. Den innehåller samma små söta påsar men snarare moderna klassiker. Båda påsarna fyller en funktion för de mindre barnen som tycker det är kul att få sina egna godispåsar. Här får du småpåsar av varierat slag men återigen, designen är en aning lat. Betyget blir en aning lägre än den mindre påsen eftersom den helt enkelt innehåller lite färre klassiker.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.