Filmfenix Testar: Magnums Chocolate Bars

Nu har höstsäsongen med nya smaker dragit igång med full fart! Först kom nya Marabou-chokladkakan och nu har även Magnum-choklad lanserats. Från att bara existera som glass till att lanseras med fyra olika typer av chokladkakor och tre bars. För att konkurrera med existerande smaker och märken behövs det något alldeles extra. Var på skalan hamnar då dessa nya Magnum-chokladkakor?  För att inte höja sockerintaget allt för mycket valde jag att enbart börja med deras tre små bars. 

dtgd_magnum_double_chocolate_open-401816-png-ulenscale-600x600

Magnum Double Chocolate Bar

betyg3,5

Den minst imponerande i trion av nya Magnum-bars påminner om en brownie täckt av ljuvlig choklad. Mindre söt än Marabous choklad men med en dov smak av lite mörkare choklad. Konsistensen är en aning degig med inslag av någon slags krisp som inte fungerar helt och hållet för mig. Trots sina brister är det en välproducerad liten chokladkaka som många av er kommer att gilla, särskilt ni som gillar tydlig chokladsmak åt det mörkare hållet.

Magnum Chocolate Almond Bar

betyg4,5

En krispig liten chokladkaka som påminner om mina favoriter från Marabou, Drömkrisp och Gräddnougat. Kakan innehåller en fyllning av mandeltryffel täckt av vit choklad, mjölkchoklad och bitar av mandel. Fyllningen har en härlig tryffelsmak som gifter sig bra med det krispiga höljet. En av kakans brister delar den med sina två syskon, den är i minsta laget (De väger runt 40 gram alla tre). Den andra bristen är att fyllningen av tryffel inte riktigt når samma höjder som mina favoriter hos Marabou. Likväl en alldeles utmärkt chocolate bar av Magnum, denna kommer jag att återbesöka flera gånger!

magnumpeanut

Magnum Double Peanut Butter Chocolate Bar

5av5

Trions stjärna är en mästerlig chokladkaka som påminner om klassiska Snickers. Förpackningen utlovar salthaltig karamell och nog levererar den alltid. Den härliga sältan gifter sig bra med både karamell och jordnötssmör. Det krispiga chokladhöljet paketerar in denna högklassiga chocolate bar från Magnum och levererar Filmfenix Testars första högsta betyg, fem av fem möjliga! Detta är en godisbit som jag rekommenderar alla att prova.

Fotnot: I dagsläget finns chokladkakorna enbart hos Hemmakväll för 16 kr. Om ett par veckor skall de även dyka upp i vanliga matvarubutiker.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.