Filmfenix Testar: Magnum Signature Chocolate

Förra veckan smakade vi Magnums små chocolate bars, denna veckan har jag provat produktseriens chokladkakor. En serie Unilever har valt att kalla Magnum Signature Chocolate. Vid lanseringen i Sverige finns det fyra smaker att välja mellan och givetvis har jag smakat allihop. Efter förra veckans succébetyg ligger ribban högt och frågan är om chokladkakorna håller samma höga nivå?

tab-512300-png-ulenscale-600x600

Magnum Signature Chocolate – Dark

betyg3,5

En mörk chokladkaka som innehåller cirka 50 % kakao blir aldrig så stark i smaken som vi fans av mörk choklad förespråkar. En tröst är de små krossade bitarna av rostade kakaobönor som tillför en viss crisp i chokladkakan. I det stora hela är chokladkakan en klart godkänd godbit som kan fungera som en inkörsport för människor som ännu inte har fallit för de mörkare chokladkakorna som finns på butikshyllorna.

tab-512298-png-ulenscale-600x600

Magnum Signature Chocolate – Mint

Betyg3

Personligen är jag inget större fan av mint i någon form av sötsaker. Tankarna förs direkt till dåliga minnen av barndomens besvikelse, After Eight. Mina fördomar motbevisas till viss del av den blygsamma mintsmaken i chokladkakan. Trots att jag uppskattade chokladkakan mer än vad jag hade trott på förhand är denna smaken ändå testets förlorare. Givetvis blir betyget lite missvisande och jag är säker på att någon av er läsare skulle hålla denna som en favorit i produktserien.

tab-512299-png-ulenscale-600x600

Magnum Signature Chocolate – Classic

betyg3,5

En enkel men elegant chokladkaka som är mindre söt än Marabous mjölkchoklad och som dessutom har en tydligare chokladsmak. Tyvärr är konsistensen en aning mjölig och påminner lite om den choklad du hittar i chokladharar kring påsk och chokladtomtar kring jul. En ”safe” chokladkaka som varken utmanar eller krånglar till det allt för mycket.

tab-512314-png-ulenscale-600x600

Magnum Signature Chocolate – White

betyg4

Till skillnad från Marabous sötsliskiga vita choklad, är detta en riktigt smakrik och balanserad chokladkaka. Min erfarenhet är att vit choklad har en tendens bli både för söt och fet i smaken. Men i denna goda chokladkaka har producentens smaksättare valt att runda av chokladen med vanilj från Madagaskar. Ett val som gör att chokladkakan upplevs som betydligt mer karaktärsfull än de flesta vita choklad jag har smakat. Med andra ord en väldigt angenäm smakupplevelse för alla fans av vit choklad.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.