Filmfenix Testar: Kick Bites

När säsongens nyheter är presenterade brukar vi ta en liten pause med Filmfenix Testar. Men i veckan trillade kvartalets nyheter från Cloettas olika varumärken in, fint paketerade i en korg. Denna gången verkar fokus ligga på lakrits och först ut är en nypaketering av, den numera klassikern, Kick. Vi har alltså testat Kick Bites!

Ingen av smakerna är någon egentlig nyhet, nyheten ligger i hur Kick Bites är paketerade. Istället för de längre stängerna ni är vana vid, kommer dessa små lakritskolor i individuellt paketerade småförpackningar. Jag uppskattar storleken till ungefär en femtedel av de tidigare existerande stängerna, påsarna innehåller 120 gram kola. Smakerna är som tidigare, original, hallon, havssalt och citron.

Bäst av de fyra smakerna är havssalt och original. Allihop är renodlade klassiska kolor som är mjuka i konsistensen och med en härlig lakritssmak. Hallon och citron är dock mindre tydliga i sina smaker, även om nämnda frukter går att urskilja. Original och havssalt är mer kompromisslösa i sina smaker och det vinner de på i längden. Oavsett vilken påse du köper, kommer du till att bli ett nöjt och belåtet lakritstroll!

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.