Filmfenix Testar: Höstchips

I somras vann Estrella kampen om säsongens godaste chips. Nu har höstens smaker funnits ute i ett par månader och de flesta av er har väl hunnit prova nyheterna? Höstens chipssmaker speglar höstens pärlor, svamp, rotfrukt och lök.

arets-skord-kantarell-233x384

Estrella – Årets skörd 2016 – Kantareller

betyg15

En nyhet som inte känns som en riktig nyhet. Påsens design är snarlik den påse som smörstekta kantareller & gräddfil hade 2014. Precis som då är kravet tydligt, du måste gilla smaken av kantarell för att uppskatta dessa chips. Smörsteka kantareller har jag ingenting emot, men att smaksätta chips med svamp? Nej tack, smaken är jordig, svampig och platt.

hostiga_chips_svamp

OLW Höstiga chips – Svamp, vitlök & dragon

betyg2

Precis som Estrella har även OLW satsat på svamp. Skillnaden här är att vi även får med en släng av dragon. En krydda som jag är väldigt förtjust i, brukar använda dragon för att runda av smaken på potatis tillagad i ugnen. Men dragon räddar tyvärr inte upp smaken av svamp som verkligen inte fungerar som smaksättning på de krispigaste av chips.

arets-skord-fyra-lokar-229x384

Estrella – Årets skörd 2016 – Fyra lökar

betyg3,5

För er som följt Filmfenix Testar ett tag är det nog ingen nyhet att jag älskar lökchips. I denna påse från Estrella får vi smaken av hela fyra (!!!) olika typer av lök. Tunna krispiga chips som påminner om den klassiska chipssmaken grillchips. För mig är grillchips en given fullpott varje gång, denna nyhet är god men inte riktigt lika god. En krämig eftersmak av gräddfil kan skönjas och tankarna far iväg mot sourcream & pepper, bäst i test utan att imponera.

hostiga_chips_farskost

OLW Höstiga chips – Färskost, persilja & pepparrot

Betyg3

Testets enda riktiga nyhet är färskost, persilja & pepparrot. Färskosten är svår att skönja men både persilja och pepparrot är framträdande smaker. Tyvärr känns det som att OLW dragit i bromsen och snålat med kryddorna. Jag älskar både pepparrot och persilja men hade önskat lite tydligare smaker. Denna höstsmak är god men lite blygsam, bakläxan till OLW blir: Våga krydda!

När vi sammanfattar testet kan vi konstatera att det blev en jämn kamp. Chipsen smaksatta med fyra lökar fick högst betyg men om vi sammanställer betygen får vi resultatet oavgjort. Det blir bakläxa för båda chipsproducenterna, tänk om, tänk nytt och våga krydda!

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist@Filmfenix.se

 

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.