Filmfenix Testar – HomeTV

Hometv.se är en ny streamingtjänst med säte i Sverige. ”Ännu en filmtjänst?” tänker ni. Ja, visst finns det en del såna tjänster på marknaden, men det här är en svensk streamingtjänst som räknar med att bli en av de större på marknaden.

Du registrerar dig genom att ange mailadress, lösenord och ditt namn för att skapa en profil. Efter det så får du verifiera kontot genom ett mail som har skickats till angivna e-postadressen. När du har verifierat så fyller du i ditt kortnummer och sedan har du tillgång till hela paketet. Kostnaden är 99:-/månad men erbjuds först en provperiod på 7 dagar, vilket jag kan tycka är ganska kort tid, med tanke på att en får i de flesta fall första månaden som prova-på-period.

Du kan samla intressanta titlar i din egna lista och titta när du vill och dessa är lättillgängliga genom en liten meny på sidan. Barnsektionen är inte stor, så tjänsten passar bäst för den lite vuxnare publiken i dagsläget. Jag ska erkänna att utbudet inte består av några stora och nya titlar, men jag hittade ändå många intressanta filmer. Äldre klassiker som jag såg när jag var mindre. Gränssnittet är snyggt och enkelt och det är enkelt att bläddra bland menyerna och titlarna.

Vad är det som gör att detta sticker ut då? Jo, först och främst så är det väl att det är en svensk streamingtjänst, och sedan är det som sagt många intressanta titlar, trots att det inte är storfilmer. Det finns ingen bindningstid och inte heller någon uppsägningstid. 99 kronor är en rimlig kostnad. Det en får tänka på är att den är nystartad. Deras mål är att öka utbudet ännu mer, och förhoppningsvis med lite tyngre titlar.

Det finns även en mobil-app för både Android och iOS. Den fungerar bra, men stödjer för närvarande inte chromecast. Det är däremot något de arbetar på att fixa inom en väldigt snar framtid. Jag har sett några filmer på tjänsten och det bjuds på klart godkänt ljud och bild när jag har testat på datorn och i appen för Android. Vissa filmer saknar textning, men det är något som också kommer i sinom tid. Det är inte en 100 procentig streamingtjänst om man jämför med Netflix eller Viaplay, men det märks att de har ambition att komma lika långt, om inte längre. Vad man får tänka på är att det är en väldigt nystartad tjänst, och där finns vissa brister som garanterat kommer att åtgärdas efter tittarnas önskemål.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

3 comments

 1. Bättre o bättre dag för dag och mindre buggar. Ska bli kul att se när de lanserar filmerna på den nya plattformen som förväntas vara klar i slutet av sommaren.

 2. Det jag gillar med Home-TV är att det finns äldre serier som inte visas i någon av de stora streamingtjänsterna.
  Appen till Apple-TV verkar vara nån alpha-version och inte så användbar om man vill se serier eller sin lista där man sparat allt man vill se, det fungerar nämligen inte.
  Man kan se första avsnittet i en serie, men inte resten. Mycket märkligt. Appen är dock stabil, har inte haft några avbrott än så länge under min provperiod.
  Favoritlistan som man skapat i webläsaren går inte att se i appen öht.

  Jag kör provperioden ut och återkommer sen när tjänsten mognat lite.

 3. man kan aldrig bli bland av de största om man inte har eget producerad material, de är ju därför Netflix, Amazon Prime Video, och HBO dominerar marknaden, de inte bara köper rättigheter till filmer och låta dem strömmas, och där folk faktiskt kan få tillgång till filmerna oftast på andra större tjänster som utfyllnads produkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.