Filmfenix Testar: FruityBITE Apricot och Cranberry

Förra året släppte Cloetta MüsliBITE, vårens nyhet är chokladbars som innehåller 57% frukt. Nyheten kommer i två smaker, aprikos och tranbär. Utöver frukt innehåller dessa nyheter en krispig müslifyllning. Runt fyllningen hittar du ett överdrag med mjölchoklad. Frukt och choklad, vad kan gå fel? Inte mycket…

FruityBITE Cranberry

Den tydligaste och mest smakrika nyheten av de två alternativen. Tranbären gifter sig tydligt med müslin och chokladen med ett krispigt fräscht tuggmotstånd som resultat. Chokladen kompletterar fyllningen på ett välbalanserat sätt. Det enda som drar ner betyget något är att det gärna hade fått vara en ännu tydligare smak av tranbär. Som helhet är detta en fin chokladkaka som passar alla fanns av tranbär.

FruityBITE Apricot

Precis som sitt chokladbar-syskon är detta en härlig chokladbar med ett krispigt tuggmotstånd. Tyvärr försvinner aprikossmaken en aning bakom müslin och chokladen. En miss i produktens smakbalans som sänker helhetsintrycket och gör att betyget enbart bli klart godkänt. Om du vill ha en mer neutral smak än tranbär, är detta ett alternativ. Gillar du tranbär så finns det ett bättre alternativ!

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.