Filmfenix Testar: Estrellas sommarchips

Förra året körde vi alla sommarchips i ett enda stort test. I år har jag bara hunnit lägga vantarna på Estrellas guacamole style- och seasalt & butter-chips. På förhand lät guacamole som en lovande smak, smör och salt lät som en kombination mest lämpad för popcorn. Eftersom jag ännu inte har hittat OLWs sommarchips  siktar vi nu in oss på Estrella, OLW får jag helt enkelt återkomma till vid ett senare tilfälle…

Guacamole style

Smaken som på förhand väckte mitt intresse mest, visade sig vara smaken som gjorde mig aningens besviken. För mig är guacamole avokado, koriander, kryddor och inte mycket annat. Guacamole för Estrella verkar vara någon form av kryddning som snarare påminner om en färdig tex mex-blandning från Santa Maria. Chipsen är tunna, spröda och oerhört lätta att tröttna på. Påsen tog aldrig slut, varken jag eller de jag bjöd på åt upp de sista. Betyget blir ”knappt godkänt”, med två generösa Filmfenix-emblem.


Seasalt & Butter

Estrella motbevisade förvisso min första tanke kring att smör och salt främst är till för popcorn. Däremot lyckades de inte med att sätta smaken till fullo. Sältan är alldeles utmärkt, ett vanligt misstag på begränsade upplagor är att det är alldeles för salta. Chipens Akilleshäl visade sig vara smörsmaken som tyvärr kändes helt konstgjord. Trots detta är smaken snäppet vassare än besvikelsen Guacamole. Ingen av smakerna ersätter mina favoritchips, Estrellas Grillchips!

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde göra så släng iväg ett mail till: Fredrik.Malmquist(a)Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.