Filmfenix testar: Estrellas sommarchips 2019

Varje sommar kommer Estrellas sommarchips och överöser våra smaklökar med smaker som är inspirerade av alla soldyrkares favoritårstid. 2019 är inget undantag, årets tillfälliga smaker är chorizo och tzatziki. Är det chipspåsarna ni ska ha med på årets varma sommarkvällar? Vi har svaret!

Chorizo
Grovräfflade chips med en mustig och rökig smak av rökt paprika, chili och vitlök. Första tuggan påminde mig om rökiga baconchips från biografer och marknader. Andra tuggan avslöjade vitlöken och chilin. Både hätta och sälta finns att hitta i påsen. Tyvärr tar paprikan överhanden och gör att smaken känns en aning överväldigande och obalanserad. Chipsen levererar på smaken som namnet antyder men det är ingen chipssmak som håller för att kränga i en sittning. Ett tips är att avnjuta chipsen tillsammans med en svalkande dippa, då höjs smaken något och helheten blir mer balanserad.

Tzatziki
En återlansering av en tidigare släppt sommarsmak, dock inte helt oförändrad. 2015 släpptes chipsen i en lövtunn variant som kändes en aning fadd. 2019-års upplaga är grovräfflade precis som chorizosmaken ovan. Det kraftigare tuggmotståndet gör att smaken stannar hos mig längre och gör ett större avtryck. Vitlökssmaken är tydlig, inbillar mig att jag känner en hint av gurka. Men för mig sänks betyget av den klassiska gräddfilssmaken. Jag är en av få som inte är något större fan av Sourcream & Onion-chips. Har alltid upplevt gräddfilssmak på chips som konstgjord och mekanisk. Med andra ord, är ni fan av alla sourcream-smaker är det troligt att ni uppskattar dessa chips mer än mig. Som helhet är detta en mer balanserad chipssmak som är strået vassare än Chorizo-smaken.

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Estrellas sommarchips finns ute i handeln nu.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.