Filmfenix testar: Estrellas nyskördade nyheter

De senaste åren har det mer eller mindre blivit tradition att höst innebär säsongsbetonade nyheter från Estrella. Detta året får vi se två grovräfflade välbekanta smaker återvända med varsin twist. Kantarellchipsen är tillbaka med chili och vitlök. Fyra lökar återvänder med ny konstellation av lökar. Vi återvänder med betyg och omdömen.

Nyskördad Kantarell, Vitlök & Chili
2016 var kantarellchipsen lövtunna och centrerade kring kantarellsmaken. Årets upplaga är grovräfflade precis som 2014-års variant men erbjuder inslag av chili och vitlök. Sist var testpanelen måttligt imponerad. Valet att låta den nya varianten återvända till att vara grovräfflade är klokt. De krispiga chipsen på Rosetta-potatis håller hög klass. Hettan från chilin finns där utan att ta över. Vitlöken flyter däremot mer ihop med kantarellsmaken och känns mer svåridentifierad. Jag står fast vid att kantareller är gott men att det inte är den mest optimala chipskryddan. Detta är företagets bästa kantarellchips hittills men smaken når inte riktigt samma höjder som det senaste släppet från Estrella. Är ni en riktig svamp-lover kanske detta är smaken för er? Påsen innehåller 250 gram chips.

Nyskördad Fyra lökar & Gräddfil
2016 bestod ”Fyra lökar” av rams-, vit-, gul- och rödlök men ingen gräddfil. Chipsen var även lövtunna och spröda. Denna gången är ramslöken utbytt mot purjolök och chipsen är grovräfflade istället. Att addera gräddfil i mixen flörtar säkerligen med alla sourcream & onion-älskare. Men för mig som föredrar grillchips gör det att nyheten känns som en mer sofistikerad variant av sourcream & onion. Summa summarum? Plus till Estrella för att chipsen är grovräfflade. Minus för gräddfilssmaken som ofta slinker med när vi får tillfälliga chipssmaker. En säker höstsmak för alla som gillar sourcream & onion men som vill smaka på något annat till helgmyset. Påsen innehåller 250 gram chips.

Tycker ni det är spännande att läsa om snacks, godis och annat tilltugg? Har ni önskemål eller förslag på saker vi borde testa? Maila era tankar och förslag till fredrik.malmquist(a)filmfenix.se. Håll ögonen öppna för det kommer fler ”Filmfenix testar” inom kort!

Fotnot: Båda varianterna av Estrellas nyskördade chips finns ute i handeln nu!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.