Filmfenix testar: Dryck från Strewth

Jag har haft möjligheten att testa dryck från ett lokalt brygger i Trelleborg. Dryckerna är ett samarbete mellan flera mindre bryggerier i trakten och går under namnet Strewth. Tre stycken drycker levererades till min dörr och jag hoppade genast på Julsodan som jag läst om i lokala facebook-inlägg senaste tiden. Fick berättat för mig i förväg att det är ganska speciella smaker som inte liknar något annat man kan hitta på läskhyllorna. Och det kan jag verkligen hålla med om. 

Denna dryck ska vara ett substitut till klassisk julmust. Observera dock att det är en dryck som är så långt ifrån julmust man kan komma. Med sin röda färg och kraftiga doft av julkryddor så kan den mest liknas med glögg. En kall, kolsyrad sådan. Och just kolsyran skulle jag vilja beskriva som Fizzy, alltså mycket små, små bubblor som fräser och växer lite i munnen. Precis som godiset Fizzypop. Att dricka julsodan rätt upp och ner föll inte mig i smaken direkt. Däremot blir det något annat om man har någon form av tilltugg vid sidan av, som till exempel pepparkaka. Julsodan hör inte till vanliga sortimentet, utan finns bara nu kring jul, medan de andra dryckerna finns i det fasta sortimentet. 

Här har vi en kryddig tonic med lite sting. Att testa tonic direkt ur flaska eller glas är ingen jättehöjdare direkt, men då det är det enda alternativet för min del så nöjer jag mig med det. Den bjuder på en kraftfull smak av peppar och ingefära. Tonic är ju en bitter dryck, så den bör spädas ut med något annat. Om man tycker om Gin & Tonic så fungerar den här drycken alldeles utmärkt för ändamålet. Det är inte riktigt min kopp te, men jag kan absolut rekommendera den för alla nyfikna. För som sagt, det kan absolut vara spännande med denna kryddiga Tonic-version tillsammans med något som späder ut den bittra delen av drycken.

Min absoluta favorit av dessa tre intressanta drycker. Ingefäran ger ett rejält sting, och sen innehåller den habanero som hjälper till att sprida hettan och se till att den lägger sig som ett varmt och härligt täcke i gom och hals. Hettan lägger sig varsamt och försvinner efter en kort stund. Det är alltså inte något som ligger kvar och svider i evigheter efteråt, styrkan är helt perfekt! Däremot så räcker det att sitta och smutta lite på den. Att dricka en hel flaska är inte att föredra. Smaken är behaglig och den försvinner långsamt, men inte allt för långsamt och kolsyran är väldigt snäll. 

Dessa drycker finns i väl valda butiker och det går även att kontakta dem för beställning på Facebook och Instagram

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.