Filmfenix Testar: Chokladnyheter

Förra veckan testade vi nyheter från Haribo och släppte Filmfenix första youtube-klipp. Vi kommer att göra fler youtube-klipp framöver men vi håller på att kika på lite olika förslag och väljer därför att återkomma när vi har utvecklat våra idéer kring formatet ytterligare. De senaste veckorna har det dykt upp lite olika chokladnyheter i butik. Vad passar då bättre än att jag och Emma har testat tre utav alla dessa nyheter?

07310350119127_G1N1.jpg

Plopp – Rabarber

betyg4

Vad passar bättre än rabarber när det är dags för Cloetta att släppa en ny variant av den svenska klassikern Plopp? Chokladkakan är en härlig blandning av syrligt och sött. Det är inte helt ovanligt att tillfälliga smaker och nyheter har en aning syntetisk smak när de sägs innehålla en smak från växtriket. Med denna nyhet har dock Cloetta prickat helt rätt, både jag och Emma upplevde att smaken av rabarber kändes påtaglig och äkta. För mig som inte är något större fan av cola, föll den mig alldeles perfekt i smaken. Emma föredrar vanlig colasmak och därmed klassiska Plopp.

choklad

Marabou – Happy Birthday!

betyg3,5

Marabou firar 100 år av chokladskapande med att släppa en begränsad upplaga av chokladkakor med smak av hallon och chokladfudge. Till skillnad från Cloettas Plopp har Marabou lyckats mindre bra med sin fruktsmak. Hallonsmaken är en aning svag och kan upplevas som en aning syntetisk. Smaken av fudge tillför mer konsistens än smak. Som helhet är Happy Birthday! en god chokladkaka som varken revolutionerar eller förnyar den svenska chokladmarknaden. I slutändan är chokladkakan rätt lik deras klassiska mjölkchoklad, vilket gör att betyget ändå är mer än godkänt. Det är synd att Marabou inte vågade göra något ännu häftigare när de nu firar 100 års-jubileum.

dumlesnacks

Dumle Snacks – Cola

betyg2

Testets bottennapp! Denna nyhet har samma krispiga och krämiga konsistens som originalvarianten av Dumle Snacks men med en läskig eftersmak av cola. Både jag och Emma upplevde att kakan tillsammans med smaken av cola blev alldeles för söt. Colasmaken påminner om colaflaskorna som finns att köpa bland alla butikers sortiment av lösviktsgodis. Denna nyhet rekommenderar vi enbart till colaentusiaster, för alla er andra finns det Plopp Rabarber.

Har ni några frågor eller förslag på andra test vi borde gör så släng iväg ett mail till Fredrik.Malmquist@Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.