Filmfenix Testar: Candy Peoples Sandwich bites

Hittills har Malmöbaserade företaget Candy People hunnit släppa GB-klassikerna 88:an, Nogger och Piggelin som godisbitar. Nu kommer även min favoritglass som godis, nämligen GB Sandwich.

Individuellt förpackade godisbitar med Sandwich bites

För att få ett betyg med ett bredare underlag valde jag att bjuda in några vänner till att vara testpanel tillsammans med mig och min sambo. Testet ägde rum under en trevlig brädspelskväll och det visade sig snabbt att vi hade väldigt olika åsikter om denna produktnyhet.

Sandwich bites har en förpackning som tydligt påminner om den du hittar originalglassen i. Efter att ha öppnat den smått krångliga förpackningen möts jag av en välbekant doft. Godisbiten doftar precis som GB Glaces klassiker. Efter en tugga konstaterar jag att smaken pricksäkert fångar det som gör glassen så god. En trevlig kombination av vanilj och härlig kakao från kexet. Skillnaden mellan glassen och godisbiten ligger främst i att den senare är lite mer kompakt och smörig.

Testpanelen var inte helt överens, högsta betyget blev fyra och det lägsta en halv Filmfenix-logo. När jag tog ett genomsnitt på de sex betygen som sattes blev betyget två av fem. Panelens främsta frågetecken handlade om hur väl godisbiten passar in i en påse med lösviktsgodis. Personen som satte lägsta betyget sade:- ”Det skall vara en glass och inte godis”. Jag hade samma reservationer när jag smakade en bit i smyg dagen innan. Till testdagen hände dock något, smaken växte och jag fastnade för denna nyhet. Mitt råd är alltså att ge Sandwich Bites en andra chans om du inte var övertygad vid första tillfället du smakade godiset. Ett tips jag fick online var att lägga bitarna i kylen en stund innan om du vill att de skall påminna mer om originalglassen. Kan intyga att knepet faktiskt fungerar förvånansvärt bra.

Fotnot: För tillfället kan du hitta Candy Peoples Sandwich Bites bland Hemmakvälls lösviktsgodis. Sedan i måndags (den 28/1-2019) hittar du även godisbitarna, i en påse på 80 gram, bland Pressbyråns godisutbud. På sikt kommer de även att dyka upp i övrig dagligvaruhandel.

Hittills har Malmöbaserade företaget Candy People hunnit släppa GB-klassikerna 88:an, Nogger och Piggelin som godisbitar. Nu kommer även min favoritglass som godis, nämligen GB Sandwich. Individuellt förpackade godisbitar med Sandwich bites För att få ett betyg med ett bredare underlag valde jag att bjuda in några vänner till att vara testpanel tillsammans med mig och min sambo. Testet ägde rum under en trevlig brädspelskväll och det visade sig snabbt att vi hade väldigt olika åsikter om denna produktnyhet. Sandwich bites har en förpackning som tydligt påminner om den du hittar originalglassen i. Efter att ha öppnat den smått krångliga förpackningen möts jag av en välbekant doft. Godisbiten doftar precis…

Review Overview

Testpanelens betyg
Mitt betyg

60

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.