Filmfenix testar

Ett nytt veckoslut innebär ännu en omgång av Filmfenix Testar. Den här veckan trillade det in ett produkttest av Ballerina Bites – Salty caramel. En helt ny smak i serien Ballerina Bites som lanserades av Göteborgs Kex och Orkla Confectionery & Snacks förra året. De första två smakerna var original och jordgubb, den nya smaken består av en fyllning som innehåller både karamell och havssalt. En smakkombination som framträder tydligt genom den ljuvliga doften som påsen avger redan innan du har hunnit ta din första tugga …

ballerina-bites

I vanlig ordning har jag tagit hjälp av min sambo Emma och hon fortsätter att vara min citatmaskin. Denna vecka hann vi inte mer än att öppna påsen innan hon sade:- ”Åh! Bara doften gör ju att man vill ha en till!”. Precis som påsen skvallrar om består dessa godbitar till bites av frasiga rån doppade i choklad. Fyllningen består av både karamell och salt som gifter sig alldeles underbart med överdraget.  Vi är båda överens om att detta är något vi gärna äter fler gånger och vi är nyfikna på de andra smakerna som vi inte har hunnit prova. Emma älskar Dumle och dessa bites påminner en aning om just denna klassiker. Sältan i kombination med karamell och choklad gör dock att jag föredrar denna nyhet över Emmas favoritgodis. Fyllningen är generös och smakrik utan att vara för salt eller söt. En perfekt godbit till kaffet eller bara för sig själv när du är sugen på något gott.

IMG_7991

Vårt betyg är 4 1/2 av 5, denna nyhet är ett säkert köp för alla Ballerina-fantaster där ute. Vad fattas för att uppnå 5 av 5? Det där lilla extra som gör en produkt till din favorit. Än så länge har vi inte delat ut någon fullpott men Ballerina Bites är inte långtifrån. Fortsätt att följa våra smaktester här på Filmfenix så får du vara med när den första fullpotten delas ut!

betyg4,5

Som vanligt är vi också nyfikna på vad våra läsare tycker! Har ni hunnit smaka denna nyhet eller någon av de tidigare smakerna? Är det något särskilt som ni vill att vi skall testa? Kommentera nedan eller maila mig på: Fredrik.Malmquist@Filmfenix.se

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.