Filmfenix testar

Denna veckan har vi testat snacksnyheter, något som jag också avslöjade i en video på vår Facebook-sida för några dagar sedan. De fem snacksnyheter vi har provat denna veckan har vi fått skickade till oss av Estrella i Angered, detta tackar vi för! Allt som allt fick vi 1100g snacks och en dipmix, därför valde jag att återigen ta hjälp av min flickvän Emma och även min vän Filip i veckans omgång av Filmfenix testar. För att ni skall få en uppfattning om vad vi gillar för snacks och chips kan jag nämna vad våra olika favoritsmaker är. För min egen del är det krispiga chips med smak av lök som gäller. Emma gillar ostbågar och krispiga salta chips medan Filip föredrar krispiga chips med en tydlig smak av potatis & gräddfil. I vårt test har vi alla tre fått smaka de nya snackssorterna och fått sätta individuella betyg. Betyg som vi sedan sammanfattat med ett sammanslaget betyg för varje produkt. Samtliga chipssorter har också testats tillsammans med dipmixen längst ner i inlägget. 

10671-7108-estrella-chp-riktigt-tunna-ranch-graddfil-225g-262x384px-262x384

Riktigt Tunna Chips – Ranch och Gräddfil

betyg2,5

Först ut i testet är dessa nya riktigt tunna chips med en smak av ranch och gräddfil. De håller utlovad smak och kryddning men vi upplevde alla tre att de var något svagt kryddade. Chipsen har en lagom tydlig sälta och de bokstavligen talat smälter i munnen. Chipsen funkade tyvärr inte särskilt bra med dipp eftersom de är så tunna att de lätt trillar itu. Det talar inte heller till dessa chips fördel att vi alla tre älskar riktigt krispiga chips, gärna lite tjockare. Med andra ord är detta chips för dig som gillar tunna och frasiga chips med en kryddning som inte tar över allt för mycket.

estrella-chp-vastkustchips-havssalt-vinager-180g-267x384px-267x384

Västkust Chips – Havssalt & Vinäger

betyg4

Här har vi testets mest krispiga chips som blev både mina och Filips favoriter i denna upplaga av Filmfenix testar. Som nämnt ovan är detta väldigt krispiga chips som dessutom har en lagom nivå av sälta och en tydlig smak av vinäger. Här var vi något oense, jag ansåg att vinägersmaken var perfekt medan Emma och Filip upplevde att den emellanåt kunde ta över något. Däremot var vi alla tre överens om att det kändes som en chipssmak med en något mer ”vuxen smak”. De passar bra till en kall öl men också för sig själv eller med en god dipp framför en bra film. För Emma och Filip som ansåg att vinägersmaken emellanåt kunde ta över så funkade en dipp som en bra smakförhöjare som dessutom kunde dämpa smaken av vinäger något.

estrella-ostbagar-cheddar-holiday-225g-233x384px-233x384

Ostbågar – Cheddar Holiday

betyg2,5

Dessa nya ostbågar har en tydlig smak av både Cheddar och sälta, samtidigt är de är frasiga och smälter snabbt i munnen. Emma upplevde att ostbågarna inte var riktigt lika frasiga som ”vanliga” ostbågar, en åsikt som också avslöjar att det är Emma som är testets största fan av ostbågar. Varken jag eller Filip köper en hel påse med ostbågar till en filmkväll men kan båda stoppa i oss några stycken när det bjuds. Med tanke på att Emma är den som ätit flest ostbågar i gänget, är det en aning lustigt att det blev jag som gav denna snackssort högst betyg. Mitt betyg kan bero på att jag upplevde att cheddarsmaken var något snällare än den ostsmak du hittar i originalsmaken av ostbågar. Detta är en snacksnyhet för alla ostbågelovers som vill testa något nytt i helgen.

estrellanyhet

Sourcream & Onion

betyg3,5

Nu kanske en del av er tänker:- ”Va? Detta är väl ingen nyhet?”. Jo, faktiskt! Nytt för denna veckan är att Estrella har  gjort en nylansering av många av sina smaker med skillnaden att de har potatisskalet kvar. På påsarna beskrivs det så här:- ”Nu med skalet kvar. Klart krispigast!”. En annan nyhet är också att påsarna numera innehåller 275 gram chips istället för 300 gram. På sin Facebook-sida har Estrella själva besvarat en fråga om denna viktminskning med att de i sin nya framtagnings process får fram en större volym av chips från varje potatis eftersom de skärs tunnare. I vårt test fick denna chipsnyhet representeras av den chipssort som många har som sin favorit i detta långa landet, nämligen Sourcream & Onion. Här får jag dock vara snabb med att avslöja att jag personligen inte håller Sourcream & Onion på någon piedestal. Utan mitt individuella betyg hade nog denna smak kunnat vara testets vinnare eftersom både Emma och Filip vanligtvis har denna smak som en av sina favoriter. Texten på påsen är inte bara skryt, vi upplever alla tre att chipsen har blivit mer krispiga. Emma och Filip anser att detta är en klassisk smak som passar i alla situationer som dessutom passar riktigt bra till en god dipp.

estrella-dipmix-bearnaise-24g-250x384px-250x384

Dipmix – Bearnaise

betyg2,5

Detta kan möjligtvis vara testets aningen missvisande betyg eftersom vi upplevde att dipmixen inte riktigt passade tillsammans någon av de snacks vi har provat den med här. Bearnaise-dippen har blandats med gräddfil enligt instruktionerna på baksidan av påsen. Dippen har en tydlig smak av Bearnaise utan att tappa den fräscha smaken gräddfil. Vi tror alla tre att denna dipmix skulle passa bättre till potatischips, grillchips eller rentav salta pommes och en bit grillat kött. I testet passade dipmixen bäst till Salt & Vinäger-chipsen som också blev testets vinnare.

Detta är tredje veckan med Filmfenix testar och denna veckas vinnare blev Västkust Chips – Salt & Vinäger. Vi tycker det är riktigt kul att prova nya godis-, snacks- och glass-sorter, vi hoppas också att ni tycker det är spännande att läsa om. Har du blivit sugen på snacks efter veckans omgång har du kanske också fått en bättre uppfattning om vilken nyhet du skall prova i helgen? Har du testat någon av nyheterna redan eller har du kanske någon fråga och förslag? I så fall kan du lämna en kommentar nedan eller maila mig på Fredrik.Malmquist@Filmfenix.se.

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

2 comments

 1. var i malmö kan man hitta baernaise dipmixen? har letat på coop extra och hemköp, där fanns den då inte :p vill verkligen ha tag i den, saknat den i flera år…

  • Fredrik Malmquist

   Hej Linda!
   Har sett den på Ica Malmborgs Erikslust och på Time korsningen Nobelvägen, Ystadsgatan.

   Med vänlig hälsning,
   Fredrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.