Filmfenix skriver om serier

comics-02Men det gör ni ju redan! Ja men vi kommer från och med nu att även skriva om serietidningar. Sedan båda medierna blev populära under den tidiga delen av 1900-talet har de suttit ihop. Populära serietidningar har Hollywood alltid försökt att omvandla till film eller tv-serier. Det är bara att titta tillbaka på de tidiga Batman och Superman-serierna från 50- och 60-talet. Men medierna går ihop så mycket mer. Framförallt idag. comics-03

Visste du att filmer som 2 Guns, Men in Black, RED och Road to Perdition alla var serier innan de blev filmer? Eller att actionfesten Bullet to the Head med Sylvester Stallone bygger på den franska serien Du plomb dans la tête? Som ni ser är serier och film idag sammanlänkade på fler sätt än de som vi normalt tänker på. Och de sista femton åren har kvalitén var det gäller filmer och tv-serier som handlar om superhjältar gradvis ökat och skapat ett större intresse om dessa även bland dem som inte bara är hardcore-fans.

Så vi ser det som ett naturligt steg att börja skriva och tipsa er om vad som finns där ute att läsa. Både det självklara och det oväntade. Vi siktar på att recensera de gamla klassikerna så som V for Vendetta, Watchmen, The Killing Joke och Sandman för att berätta om man som mer casual fan skall plocka upp dem och läsa, men även tipsa om nya intressanta serier så som Saga eller Jupiter’s Legacy. Vi har som ambition att ingen serie är för obskyr att skriva om samtidigt som vi vill ge er läsare tips på de givna klassikerna som ”alla” bör ha läst. comics-05

Var skall man börja om man sett Batman-filmerna men aldrig läst en tidning? Vilka Green Arrow-serier är värda att läsa om man gillar serien? Vad finns det seriealternativ om jag gillar film noir? Den typen av frågor hoppas jag att vi kommer kunna besvara här på filmfenix i framtiden. Är det något speciellt du skulle vilja se oss skriva om? Hör gärna av dig.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.