Filmfenix Julkalender: Lucka 6

Detta årets julstjärna är troligtvis den omtalanda, och kanske till och med ökända, Lussekorven. Varesig du föredrar kokt eller grillad, med eller utan senap och ketchup, så kan du alltså få en korv nedstoppad i en lussekatt. Du hittar dessa på Pressbyrån för 25 kronor, ett lite saftigt pris kan man tycka men kanske smaken är värd det?

Själv valde jag en grillad version och utan senap och ketchup som jag hade läst att man tipsade den nyfikne lussekorvsätaren om. Ganska snabbt blev jag otroligt besviken då jag inte kände smak av saffran genom den dominanta korvsmaken. Men efter att ha tagit en liten tugga av bara själva lussekatten så märker jag att problemet ligger i den ödmjukt sparsamma smaken av saffran. Den är närmast obefintlig. Den dyrbara kryddan kan ju ha kostat för mycket för Pressbyrån kan tänkas, men resultatet är att denna lussekatten är bland det smakmesigaste jag har haft i mina tassar.

Det enda som skiljer denna lussekorven mot andra korvar är en pytteliten hint av sötma från bakverket den vilar i. Hade jag haft en ögonbindel så vet jag inte om jag hade kunnat skilja på en lussekorv och en vanlig korv med ljust bröd. Lussekorven är alltså helt ofarlig och inte något vidare material till Fear Factor. Sämst.

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.