Filmfenix Julkalender: Lucka 3

Julen närmar sig med stormsteg, och vad passar bättre till filmkvällen än dessa godispåsar? Vi har testat två olika påsar med skumgodis av god kvalitet.  

 

Juleskum 2017
– Lingon

Årets juleskum är med smak av lingon. Jag var något skeptisk till den när jag köpte den i den lokala matvarubutiken. Lingon är inget jag tänker mig kan passa in i sött godis, men skenet bedrar. De är precis som vanliga juleskum, men med en liten touch av lingon. Det blir en frisk, annorlunda smak. Det är dock inte lika lätt att smacka i sig en hel påse, vilket en annan lätt kan göra med originalet. Man blir ganska mättad rätt snabbt. Men helt klart en trevlig tuggbit att ha på godisbordet under julhelgen.

 

Bubs Tomteskallar
– med smak av julmust och hallonknäck

Bubs skallar finns i mängder av olika smaker och här har de lanserat en produkt som kanske ska konkurrera ut Juleskum. Skallen med smak av julmust har en otroligt liten smak av den traditionella drycken. Det är svårt att sätta fingret på vad det smakar mer exakt, men den är ganska god! Och konsistensen är perfekt. Lagom seg och lagom tuggmotstånd.

Hallonknäck smakar hallon och kola och det är en perfekt balans i smakerna. Men jag måste ha köpt mig ett måndagsexemplar av påsen då den endast innehåller fyra stycken hallonknäck och resten julmust. Vilket var otroligt synd, för hallonknäck var riktigt goda!

Även Seth har testat tomteskallarna och Bubs godis är en stor favorit i hans hem. Främst för att de är så tydliga med att deras godis inte innehåller gelatin. Hallonknäck är den skallen som går bäst hem hos Seth med den goda hallonsmaken som Bubs är kända för samt att smakerna kompletterar varandra på ett bra sätt. Julmust-skallen har en frän smak, precis som första klunken av ett nyligen upphällt glas julmust. Han jämför upplevelsen som att dricka mineralvatten med smak av godis. Det känns konstigt att dricka något man vanligtvis tuggar på. Men det är inte lika konstigt att tugga på något man vanligtvis dricker.

Både Seth och Fredrik är eniga om betygen för Tomteskallarna.

Julmust

Hallonknäck

 

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.