Filmfenix betygsätter streamingtjänster 2020: Disney+

Vilken tjänst är bäst i test?

Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Disney+.

Utbud av serier och filmer

Till skillnad från Amazon Prime och Apple TV+, har Disney en brett utbud direkt från början. På tjänsten hittar ni filmer, tv-serier och dokumentärer från Disney, Marvel, National Geographic, Pixar och Star Wars. För mig som är uppvuxen på 90-talet med Disneydags är det med stor sorg jag kan konstatera att Darkwing Duck, Original DuckTales och Luftens Hjältar saknas. Samtliga tre tv-serier finns på den amerikanska versionen av tjänsten. Om detta rör sig om rättigheter eller brist på dubbning har jag tyvärr inte hittat något svar kring. Utöver nöjesjättens katalogtitlar kommer vi svenskar äntligen få ta del av The Mandalorian och annat nytt content. På horisonten har vi även flera Marvel tv-serier som The Falcon and the Winter Soldier, Loki och Wandavision.

Plus och minus med tjänsten

  • Användarvänligt
  • Stort bibliotek av tv-serier och filmer direkt från början
  • Allt content går att ladda ner för att se offline
  • Prisvärd
  • Kan streama på fyra enheter samtidigt och skapa sju profiler
  • 4K och HDR utan extra kostnad

  • Klassiska serierna Luftens hjältar, DuckTales och Darkwing Duck saknas
  • Begränsad inbyggd funktionalitet för att välja format
  • Utbudet är rätt nischat mot en yngre publik

Tillgänglighet och användarvänlighet

Tillgänglighet: Tjänsten finns tillgänglig på i princip alla plattformar och går även att casta till Chromecast och Apple TV
Användarvänlighet: Disney+ tillåter upp till 7 profiler och tjänsten kan ses på 4 enheter samtidigt.

Teknisk kvalitet på sajten

Känslan är att Disney har tittat på alla konkurrenter och antecknat vad de saknar eller irriterat sig på. Netflix har nerladdning för offline-tittande, men inte för hela utbudet som Disney+. Ingen påtvingad reklam som Amazon Prime eller Dplay. Med 4k och HDR samt en bitrate upp till runt 28 mbit, placerar sig Disney+ direkt i toppen av alla tjänster rent tekniskt.

Är Disney+ värt pengarna?

Disney+ kostar 69 kronor per månad, alternativt 590 kronor om ett år om du nappade på deras förbeställningserbjudande. Med tanke på allt content som är på väg och allt som redan finns på streamingtjänsten är det enkelt att konstatera att detta är en konkurrenskraftig prissättning. Sedan skall vi inte sticka under stolen med att detta är en tjänst som har en tydlig profil mot barnfamiljer. Eller oss vuxna som längtar efter mer Star Wars eller Marvel-spektakel.

Läs gärna även våra recensioner av:
HBO Nordic
CMore
Amazon Prime
Netflix
Viaplay
Dplay
SVT Play

Vilken tjänst är bäst i test? Utbudet av streamingtjänster i Sverige växer för varje år. Och med anledning av att Disney+ lanserar sin tjänst i Sverige den 15 september, tänkte vi recensera de största streamingsajterna, och självklart även Disney+. Vi kommer framförallt kolla på de olika tjänsternas utbud av serier och filmer, teknisk kvalitet och pris. Idag kommer vi recensera Disney+. Utbud av serier och filmer Till skillnad från Amazon Prime och Apple TV+, har Disney en brett utbud direkt från början. På tjänsten hittar ni filmer, tv-serier och dokumentärer från Disney, Marvel, National Geographic, Pixar och Star Wars. För…

Review Overview

Betyg

90

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.