Fifa 16

Efter några månader med Fifa 16 har jag kommit fram till att spelet har tagit några steg framåt men även några steg bakåt jämfört med förra årets utgåva. Sedan 2009 har jag stått med ett nytt FIFA-spel i handen varje år, något som ändå avslöjar en hel del om hur framgångsrik serien har blivit. Även om jag inte har varit övertygad av alla val utvecklarna har gjort så har jag trots det spenderat hundratals timmar med spelserien. Vad är nytt för i år och vad har förändrats i spelmotorn?

6

Karriärläget och FUT-läget känns lika bra om inte bättre än ifjol. I FUT-läget kan du numera även drafta ihop lag ur en pott och se vem som byggt bästa laget. Detta läget är perfekt om du inte känner för att bygga lag och byta spelare. Du betalar 15.000 Fifa-mynt för att gå med i turneringen och om du vinner så har du möjlighet att ro hem fler mynt för att spela igen, mynt som du även kan använda för att köpa fler spelare i vanliga FUT-läget. I Karriärläget har träningsmatcherna fått utökad betydelse genom att generera pengar till säsongen. Varje vecka i säsongerna har du möjlighet att träna och utveckla dina spelares förmågor för att göra ditt lag bättre. En välkommen utveckling som gör att du faktiskt intresserar dig mer för vad som händer mellan säsongerna och matcherna.

3

I matcherna känns inramningen bättre än någonsin, passningsspelet bättre och alla animationer är strået vassare. Det märks att spelarnas hastighet inte längre är det mest effektiva vapnet, istället krävs det en hög passningsskicklighet och finess för att du skalla kunna ta dig till din motståndares målbur. Det har dessutom blivit lättare att försvara sig och dina backar har blivit bättre på att snappa åt sig bollen. Resultatet av alla förändringar är att det inledningsvis är svårare att göra mål men precis som tidigare år lär du dig till sist vilket som är det mest effektiva sättet att ta sig framåt. Däremot känns det som att mittfältet blivit bättre invävt i spelet och en dålig passning kan leda till ödesdigra vändningar. När bollen till sist sitter i krysset så jublar publiken och du märker att i år så är både publik och arenor mer levande än någonsin. Även om spelet återskapat flera av världens mest kända arenor kärleksfullt så skulle det vara kul att se fler länders arenor representerade. Kanske det skulle gå att satsa på att återskapa arenan för varje representerat lands ligamästare?

1

Utöver alla ovannämnda nyheter och justeringar så finns även damlandslag representerade i spelet, något som verkligen ligger i tiden och bidrar till att helhetsintrycket blir ännu bättre. När nyheten först presenterades så hotade folk med att bojkotta årets utgåva av Fifa, vilket bara belyser ytterligare varför det är så viktigt att även damfotboll blir representerat. Jag är fortfarande kluven till vad jag tycker om årets spelmässiga förändringar. När jag spelar med mina vänner slutar många matcher lika eller med att någon av oss lyckats trycka in ett enda mål. Det är en finns balansgång varje år, Fifa 16 känns mindre arkadaktigt och mer professionellt. För mig som är en casual-spelare så är förändringarna inte lika välkomna som de är för de som tävlar i spelet varje dag. Trots detta så är Fifa 16 ett givet köp för alla fotbollsfantaster. Grafiken är hela underbar och likt tidigare år kommer du att bränna av alldeles för många timmar på att sparka på en digitalboll med dina vänner sittandes i soffan. Mina önskemål inför nästa års upplaga är som tidigare nämnt, fler arenor och möjligtvis lite mer förenklat spel på planen så det blir fler mål. Detta spelet kommer ligga under många granar även denna jul…

Efter några månader med Fifa 16 har jag kommit fram till att spelet har tagit några steg framåt men även några steg bakåt jämfört med förra årets utgåva. Sedan 2009 har jag stått med ett nytt FIFA-spel i handen varje år, något som ändå avslöjar en hel del om hur framgångsrik serien har blivit. Även om jag inte har varit övertygad av alla val utvecklarna har gjort så har jag trots det spenderat hundratals timmar med spelserien. Vad är nytt för i år och vad har förändrats i spelmotorn? Karriärläget och FUT-läget känns lika bra om inte bättre än ifjol.…

Review Overview

Betyg

90

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.