Fast & Furious 8

En av de första recensionerna jag skrev för Filmfenix var Fast & Furious 6. Det var för snart fyra år sedan. Nu har jag sett Fast & Furious 8 och jag upplever att besvikelsen bara växer.

Torretto (Vin Diesel) och Letty (Michelle Rodriguez) är på Kuba och spanar in snygga bilar och har en till synes lugn och trevlig bröllopsresa tills Torretto blir sugen på streetrace och väljer den sämsta bil som någonsin skådats. Men det är inte huvudstoryn, för sedan kommer Cipher (Charlize Theron), en hacker som alla fruktar, och tar Torretto under hennes vingar och vänder honom mot sina vänner. Samtidigt kommer Hobbs (The Rock) tillbaka och ska tillsammans med gänget ta en EMP-bomb i Tyskland. Sen flyger det fjärrstyrda bilar från skyskrapor och längst New Yorks gator och sen blir gänget jagad av en enorm ubåt och däremellan är det rallybilar och explosioner.

Storyn är som i de flesta andra fall i Fast-serien väldigt svag och rörig. Ena stunden händer det, andra stunden händer det där. Överdrivna fightingscener, överdrivna bilscener och överdrivna överarmar har blivit film-seriens fokus. Det finns fortfarande häftiga streetracing bilar med, men racen uteblir. Istället används bilarna, tillsammans med överdrivna gadgets, för att förstöra andra bilar. Och den största frågan jag kan ställa mig efter den här filmen är; varför i helsike får Torretto och gänget i uppdrag att stoppa bomber och hackers? Finns det inte specialstyrkor för sånt? För om jag inte har missat något under film-seriens gång, så är det väl egentligen bara Hobbs som är utbildad polis (om man bortser från Brian O’Conner från tidigare filmer)? Och bör man inte vara det om man ska stoppa bomber och sånt?

Jaja, det är bara film. Men jag blir så besviken över att det som gjorde The Fast and The Furious till en speciell filmfranchise har försvunnit nästan helt och hållet. Jag talar naturligtvis om de adrenalinfyllda racen och allt fokus på bilarna och streetrace. Nu är det bara en hjärndöd actionfilm som försöker få in så mycket galet action som möjligt. Och tyvärr så ger det inte någon glädje, däremot så fungerar det bra att se Fast & Furious 8 i brist på annat, och om man vill ha action på action utan någon större ansträngning.

Det är ändå en rätt snygg film och överdrivet kan ibland också vara underhållande, men det är inte mycket mer än så tyvärr. Och bättre kommer det troligtvis inte att bli när de har planerat ytterligare två filmer i serien inom en snar framtid.

 

Läs även Alvas recension av filmen här.

En av de första recensionerna jag skrev för Filmfenix var Fast & Furious 6. Det var för snart fyra år sedan. Nu har jag sett Fast & Furious 8 och jag upplever att besvikelsen bara växer. Torretto (Vin Diesel) och Letty (Michelle Rodriguez) är på Kuba och spanar in snygga bilar och har en till synes lugn och trevlig bröllopsresa tills Torretto blir sugen på streetrace och väljer den sämsta bil som någonsin skådats. Men det är inte huvudstoryn, för sedan kommer Cipher (Charlize Theron), en hacker som alla fruktar, och tar Torretto under hennes vingar och vänder honom mot…

Review Overview

Betyg

40

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.