Far Cry 6

I Ubisoft sjätte del i deras sandlådeföljetong har de nordamerikanska Redwood-skogarna bytts bort mot ett karibiskt revolutionärt paradis där vapnen till hands orsakar mer kaos än tidigare samtidigt som brister i upplägget visar sig mycket tydligare än vad de tidigare gjort.

I det fiktiva landet Yara axlar man rollen som Dani Rojas, en karaktär (man eller kvinna beroende på vad spelaren själv väljer) som ofrivilligt hamnar mitt i en revolution. För att få fri passage till Nordamerika lovar Dani motvilligt att för en stund bistå Clara Garcia, ledaren för den revolutionära gruppen Libertad, i hennes strävan efter att fälla Antón Castillo – presidenten, eller snarare diktatorn, som fungerar som spelets antagonist.

För att driva en revolution behöver man givetvis en vapenarsenal av sällan skådat slag, och den återfinns i Far Cry 6. Det dröjer inte många minuter in i spelet innan man blir introducerad för en pryl som kallas för Supremo – en värsting till ryggsäck som kan göra allt mellan att avfyra missiler till att släppa lös gift. Allt som krävs för ett (o)organiserat kaos i en revolutionär omgivning. Med sig på färden har man dessutom en kompanjon, en så kallad ”Amigo”. Denna amigo kan vara allt från en krokodil till en tax utan bakben med som heter Chorizo. Detta är ett trevligt tillskott då man kan skicka iväg sin amigo som en distraktion så man själv kan smyga upp bakom fienden. Och visst ser det extremt roligt ut när man vänder sig om och ser en krokodil iklädd en långärmad tröja komma pinnande bland palmerna.

I sann Far Cry-anda är kartan riktigt stor. Spelet tar sin början på en mindre ö som är bara en bråkdel av resterande kartan. Ön kan ses som en sorts uppvärmning inför vad som komma skall då man redan här får sin Supremo samt får testa på ett flertal olika moment som är återkommande senare i spelet. Stora ön är uppdelad i tre delar som var del styrs av en underordnad till Castillo och en mindre del där diktatorn själv huserar. Svårighetsgraden är relativt svajig och pendlar mellan att man som spelare måste ta död på alla fiender genom att smyga för att ha någon form av chans att överleva till att kunna ställa sig mitt i fiendeområdet, inte helt olikt Arnold Schwarzenegger i Terminator-filmerna, och bara skjuta vilt omkring sig utan att behöva ta skydd. En obalans drar ner helhetsintrycket en aning.

Yaras area till trots så kommer spelet som sig bör när det kommer till denna spelserie inte undan att det mesta, tyvärr, är väldigt repetitivt. Kanske inte riktigt på samma sätt som i Far Cry 5 där varje område hade i det närmaste exakt samma struktur på upplägget, där det enda som skiljde var att i ena området var det 10 kyrkor man som spelare skulle rasera, medan man i ett annat område skulle rasera 10 silon, utan mer att uppdragen är väldigt snarlika. Absolut, det går att lira tuppfäktning här och köra race där, men på det stora hela är det extremt mycket samma. Huvuduppdragen lyfter aldrig riktigt heller, mycket på grund av att karaktären storyn kretsar kring är ointressanta och okarismatiska. De flesta är ordentligt fula i munnen, och många gånger är det till den grad att det känns alldeles för pajigt. Detta är synd då storyn har potential och känslan av att vara underlägsen, som en gerilla ju är, är ordentligt närvarande.  

Far Cry 6 är ett spel som inte skiljer sig allt för mycket mot tidigare delar i serien, och det är sammantaget bara bra. Tyvärr upplever undertecknad spelet som det mest repetitiva spelet i serien med en story som även den hör till den mest slätstrukna hittills. Gillar man sandlåda med action som redan är långt förbi det som skulle kunna liknas vid kaos är det här givetvis spelet för dem, men vill man ha variation och en medryckande story kanske man ska vara mer varsam.

взять потребительский кредит наличными в банке
I Ubisoft sjätte del i deras sandlådeföljetong har de nordamerikanska Redwood-skogarna bytts bort mot ett karibiskt revolutionärt paradis där vapnen till hands orsakar mer kaos än tidigare samtidigt som brister i upplägget visar sig mycket tydligare än vad de tidigare gjort. I det fiktiva landet Yara axlar man rollen som Dani Rojas, en karaktär (man eller kvinna beroende på vad spelaren själv väljer) som ofrivilligt hamnar mitt i en revolution. För att få fri passage till Nordamerika lovar Dani motvilligt att för en stund bistå Clara Garcia, ledaren för den revolutionära gruppen Libertad, i hennes strävan efter att fälla Antón…

Review Overview

Betyg

70

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.