Famous in Love – Säsong 1

Famous in Love är en dramaserie baserad på boken med samma namn och Bella Thorne och Carter Jenkins i huvudrollerna. Serien finns att se på HBO Nordic.

Foto: IMDb

Paige är en biologistudent med hemliga skådespelardrömmar. När den nya storfilmen Locked håller en öppen casting övertalas hon av vännen Cassie att provspela. Mot alla odds landar Paige huvudrollen i Locked och över en natt går hennes liv från sedvanligt universitetsliv till glamourösa fester, relationer med kändisar och att bli bevakad av media dygnet runt. Det är en omvandling svår att hantera för Paige och inte blir det lättare av att hennes motspelare Rainer är både charmerande och destruktiv… Som tur är har Paige, förutom Cassie, även sin pojkvän Jake som står bakom henne. Han och Cassie försöker dock själva lyckas i filmbranschen, något problematiserar deras relation. Kändisarna Paige möter är inte heller särskilt stabila: den coola Jordan bär på mörka hemligheter, kaxiga Alexis gör allt för att stå på tronen och sångerskan Tangey är inte alltid den hon verkar… Att balansera studier, ett liv i rampljuset och samtidigt spela in en långfilm blir svårare än Paige anat och frågan är om hon verkligen kan hantera all press? 

Foto: IMDb

Famous in Love leker med allas barndomsdröm om att bli kändis över en natt. Ni vet den där fantasin där du blir upptäckt av någon Hollywood-jätte helt spontant och får en pulserande karriär bara genom att du är så fantastisk. En härlig fantasi, absolut. Håller den i serieformat? Nej.

Famous in Love är en klassisk tonårsserie på alla sätt; det är intensiva kärleksintriger, problem som enkelt kan lösas med kommunikation och destruktiva val. Kasta in regelbunden namedropping av kändisar och dålig skådespelartalang så har du valfri reality-show, bara det att en reality-show oftast är intressant. Det är inte Famous in Love. 

Foto: IMDb

Det är en serie som klart riktar sig mot ungdomar men med tanke på kvalitét på både manus, skådespelare och produktion hade en yngre publik varit att föredra. Det enda som känns vuxet är de dåliga försöken att koppla in destruktivt leverne genom alkohol och droger men inte ens där når det någonsin autentiska känslor. All drama är så dåligt utagerad att det blir löjligt och det finns inte ett enda avsnitt som får mig att vänta spänt på fortsättningen.

Kanske är jag extra negativ för att ett liv som Paige får i serien inte intresserar mig ett dugg. Kanske är det så dåligt porträtterat att det inte får mig att vilja leva det. Hur som helst så kan en sak inte förnekas: det efterfrågades inte skådespelartalang á la Emmy-material när serien castades. Bella Thorne må vara ett namn som drar till sig tittare men hon känns lika ny på skådespelarfronten som den amatör hon spelar.

Foto: IMDb

Visst, Famous in Love har vissa skämt som är mer eller mindre (oftast mindre) fyndiga och det bjuds på många aktuella kopplingar till kändisvärlden. Tyvärr så stjälper det senare snarare och dess hårda, men misslyckade, försök gör att serien får en mer oseriös ton. Det är inte en serie med djupare intellekt men kanske efterfrågas det inte i en serie om kändislivet. 

Foto: IMDb

Famous in Love är en serie som inte rekommenderas om du inte vill uppleva en sämre men verkligare och mer överdriven version av en förlegad barndomsdröm.

Famous in Love är en dramaserie baserad på boken med samma namn och Bella Thorne och Carter Jenkins i huvudrollerna. Serien finns att se på HBO Nordic. Paige är en biologistudent med hemliga skådespelardrömmar. När den nya storfilmen Locked håller en öppen casting övertalas hon av vännen Cassie att provspela. Mot alla odds landar Paige huvudrollen i Locked och över en natt går hennes liv från sedvanligt universitetsliv till glamourösa fester, relationer med kändisar och att bli bevakad av media dygnet runt. Det är en omvandling svår att hantera för Paige och inte blir…

Review Overview

Betyg:

30

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.