Fall Guys: Ultimate Knockout

Höstens Partyspel

I ren japansk tv-underhållnings anda skall du tillsammans med flera andra klara av hinderbanor och liknande utmaningar. Spelet börjar med 60 spelare och pågår i fem rundor och i varje runda elimineras det spelare tills det endast är en handfull kvar som tävlar om att vara den sista.

I dagsläget finns det 24st hinderbanor och det är alltid slumpat vilken det blir. Så man kan inte på förhand veta eller påverka utgången. 

Du kan spela själv eller tillsammans med 3 vänner. Trots att du spelar med vänner så är det inget lagspel. Visst försöker några lag hjälpa varandra i början men i slutet kan det bara finnas en vinnare och väntar du på en långsam lagkamrat så kan du förlora din egna plats i nästa omgång.

Jag spelade detta en fredagskväll med mina vänner. Det var första gången för oss alla och vi hade det riktigt skoj i ca 5 timmar tills vi slutade spela. Nu i efterhand så känns det inte lika lockande att spela. 

24 utmaningar finns i dagsläget.

Dels handlar det om att det endast finns 24 utmaningar. Ganska snabbt har man provat på det mesta och det blir upprepande.  En annan faktor för mig är att det på många hinderbanor är mest slumpen som avgör vem som vinner/kommer vidare. Vilket kan vara frustrerande.

Åker man ut och vill titta på sina vänner kommer nästa onödiga bekymmer. För alla spelare har anonyma namn ”Fall Guy nummer”. Kameran följer inte automatiskt dina vänner utan du får hoppa mellan de spelarna som är kvar och leta efter rätt nummer. Förutsatt att du skrivit upp numret.

Vem är du, vem är jag ?

Spelet har blitt en stor hit och det är många streamers som spelar det så det växer snabbt. Så utvecklarna har ett stort ansvar att ta vara på denna hit. De behöver se till att det kommer fler hinderbanor alternativt ett verktyg så communityt själva kan göra banor.

De behöver se till att man lättare kan följa sina vänner i spelet samt en överblick för att se om någon kommit vidare eller inte. Det hade inte skadat om de kunde ordna privata servrar också. Så istället för att jag kan spela med 3 av mina vänner så kan man som större streamer bjuda in alla sina tittare till samma tävling.

Som en extra bonus vore crossplay också välkommet. Så PC-spelare kan spela tillsammans med Playstationspelare.

Har läst en del klagomål på fuskare. Men på de 5 timmar vi körde stötte vi endast på fuskare vid två omgångar. Så vi upplevde inga större problem med det.

Spelet faller på sitt upprepande.

Som spelet är utformat idag så får det 2.5 av 5. För det blir snabbt enformigt och för 200kr kan jag tycka att det är lite kort.

Jag hoppas dock att de i framtiden utökar med det jag skrivit ovan. Händer detta så förtjänar spelet 5 av 5 och kommer bli ett av de större party/streamerspelen på marknaden.

Höstens Partyspel I ren japansk tv-underhållnings anda skall du tillsammans med flera andra klara av hinderbanor och liknande utmaningar. Spelet börjar med 60 spelare och pågår i fem rundor och i varje runda elimineras det spelare tills det endast är en handfull kvar som tävlar om att vara den sista.I dagsläget finns det 24st hinderbanor och det är alltid slumpat vilken det blir. Så man kan inte på förhand veta eller påverka utgången.  Du kan spela själv eller tillsammans med 3 vänner. Trots att du spelar med vänner så är det inget lagspel. Visst försöker några lag hjälpa varandra i…

Review Overview

Betyg

50

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.