End of Watch

Två poliser som möter livet med ett leende och som gärna löser saker på ett lite eget sätt råkar stöta sig med något större än de vanliga gatugängen i Los Angeles. Jake Gyllenhaal och Michael Peña gestaltar de två poliserna mycket trovärdigt och gillar du polisfilmer och Los Angeles är detta absolut en film för dig.

End-of-Watchr (5)

Poliserna Taylor och Zavala är lite av distriktets buspojkar. Inte så att de bryter mot lagar och stoppar saker i egen ficka utan de skämtar och busar med sina kollegor och har sig. Taylor bär till exempel med sig en kamera vart han än går och dokumenterar det som händer. Han ska göra en film som en uppgift på en kurs han går. De trivs verkligen med varandra och livet som polis i ett av Los Angeles värre områden. De slåss mot gängen, drog- och vapenhandeln i ett evigt kretslopp. Samtidigt börjar de få stabilitet i privatlivet, Zavala får en dotter och Taylor finner kärleken. Men en dag råkar de göra ett spektakulärt gripande, de stöter sig med en mexikansk drogkartell och de får snart ett pris på sina huvuden.

fjcBD

Både Jake Gyllenhaal (Source Code, The Day After Tomorrow) och Michael Peña gör jättebra rolltolkningar och de måste ha trivts tillsammans under inspelningen för man känner verkligen deras vänskap genom rutan. Även birollerna, som till exempel deras kvinnor, fylls av kompetenta och bra skådespelare. Delar av filmen filmas av Jakes karaktär Taylor och andra filmas av gängmedlemmar som vill dokumentera drive-bys och sånt. Men stora delar av filmen är konventionellt filmad trots att omslaget påstår att hela filmen är filmad med minimala HD-kameror. Sättet den är filmad på gör att man stundtals tror sig titta på ett avsnitt av COPS, ett väldigt bra avsnitt till på köpet. Regi och manus bär båda David Ayers namn (manus till Training Day och The Fast and The Furious) och med denna når han nya höjder.

End-of-Watchr-5

Gillar du filmer som Colors, Boyz in the Hood, Narc och Training Day är detta en film du måste se. Den griper tag i en, delvis genom första-persons upplevelsen man får genom sättet den är filmad på, men framför allt är manuset och skådespelarnas insatser så bra. Filmen får min fulla rekommendation.

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.