En första titt på Hearthstone: Heroes of Warcraft

ss5-full

Hearthstone: Heroes of Warcraft är ett nytt spel som Blizzard jobbar med. De har sagt att de velat göra spelet länge och att det är ett mindre team som arbetar med det. De har även sagt att en anledning till att de ville utveckla Hearthstone är att det vill prova lite nya saker. Det låter kryptiskt, jag vet, men jag kan garantera att det inte är något dåligt testprojekt.

Spelet beskrivs lättast som ett digitalt kortspel i Magic: The Gathering-stil med World of Warcraft-tema. Spelet befinner sig i beta men när det släpps så kommer det att vara gratis att spela. Blizzard planerar istället att tjänar pengar på transaktioner i spelet, kortpaket kan köpas för riktiga pengar eller för spelarens intjänade guld, som är spelets valuta. När spelet startar upp för första gången introduceras spelaren till de grundläggande regler och kort som finns tillgängliga i ett lagom tempo. När introduktionen är avklarad så låses nya kort och hjältar upp i ett skönt flyt. Det är lätt att bli sittandes i timmar tack vare de ständiga belöningar som hela tiden dyker upp efter spelomgångarna.

ss2-full

Varje spelomgång kan se helt olika ut beroende på hur du som spelare satt ihop din kortlek och vilken typ av hjälte du valt. Exempelvis så finns det lekar som fokuserar på att snabbt överrumpla motståndaren med många små svaga varelser, eller motsatsen som ger dig starka varelser längre fram i en spelomgång. Det finns även kortlekar som är byggda runt magi istället för varelser. Hjältarna är skilda åt genom att det finns specifika kort som bara kan användas med varje hjälte och de låses upp allt eftersom när spelaren använder hjälten. Alla hjältar har även en specialförmåga som spelaren kan använda utan att spela ut ett kort. Slutligen finns det även en uppsjö av kort som kan användas i alla kortlekar utan restriktioner. Om spelaren skulle vilja byta ut de kort som köpts eller vunnits så kan de bytas in mot något som kallas Arcane Dust, grunduppsättningen med kort går dock inte att byta ut. Arcane Dust används sedan för att köpa nya kort som som spelaren vill ha.

ss3-full

I en spelomgång startar spelarna med 1 mana-kristall, varje kort har en mana-kostnad och ju högre denna kostnad är desto bättre är kortet. Efter varje omgång ökar mana-utbudet med en kristall och på så sätt låses bättre och bättre kort upp allt eftersom spelomgången fortlöper. Den spelare som först får ner motståndarens hjälte till 0 hälsopoäng vinner. Allt är enkelt och lätt att ta till sig, men det finns ett djup i spelet som gör att man kan sitta och planera både sin kortlek och sina drag i åtskilliga timmar. Skulle inte detta vara något som lockar finns det ett spelläge där en kortlek plockas ut i snabbt tempo och låter spelaren välja ett av tre slumpade kort tills leken är full. Kortleken används sedan till något som kallas Arena. Det kostar dock guld att delta i arenan och är guldet slut så får spelaren antingen spela mer i det andra spelläget eller köpa sig en arenabiljett med riktiga pengar. Där får spelaren möta motståndare som byggt sina kortlekar på samma sätt och belöningar i form av kortpaket, guld och arcane dust väntar den som lyckas vinna mot många motståndare, men efter tre förluster åker spelaren ut.

ss4-full

Jag har suttit med Hearthstone i tre dagar och måste säga att det ser ut att bli ett riktigt toppenspel. Det är verkligen sjukt beroendeframkallande och jag lär mig nya strategier varje dag. Det går snabbt att hoppa in i spelet och köra några omgångar och det är alltid lika tillfredsställande när den sista avgörande attacken gör slut på motståndarens hjälte. Eftersom spelet kommer vara gratis att prova ser jag ingen anledning till att inte ladda ner det när det släpps. Vill du inte vänta tills dess kan du gå in på eu.battle.net och registrera dig som betatestare för en chans att få tillgång till det tidigare. Gillar du det så har du åtskilliga timmars härlig kortspelsunderhållning framför dig.

About Tobias Skogdalen

En motorcykelåkande flugfiskande fjällvandrare som gillar att krypa upp i soffan och spela tvspel eller tittat på film om inte vädret tillåter någon av de andra aktiviteterna. Bor på landet med fru, hund och fem katter. Gillar filmer som Fight Club och Into the Wild. Gillar spel som Dark Souls och Street Fighter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.