En Andra Åsikt: Borderlands 3

Nu när spelet ÄNTLIGEN har kommit till Steam så tog jag mig an alla de galenskaper som Borderlands 3 utlovande, och nu under Corona-tiderna så tog jag även chansen att köra igenom hela kampanjen tillsammans med två av mina vänner. Precis som Rickard så tycker jag också att BL3 är ett grymt underhållande spel, men inte ett perfekt sådant.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bl3twins.jpg
Calypso-tvillingarna

Mitt största problem är att storyn i spelet var ganska tråkig och oengagerande, vilket mycket beror på spelet ”big baddies”, Calypso-tvillingarna. Dom är, rent krasst, bara dryga i sitt framförande vilket inte är en bra egenskap när man måste stå ut med i stort sett genom hela spelet. Deras motiv till det det dom gör, att bli så starka att de kan se som gudar, är en egentligen varken något konstigt eller något unikt bland skurkar. Men när det mot slutet avslöjas vad deras verkliga motivation till allting är, så går de bara från att vara ett par dryga influencers, till ett par dryga tonåringar som gör uppror. Kontrasten blir så mycket starkare när man jämför dom mot 2:ans ”Handsome Jack”, som var en så mycket bättre skurk.

Cross-play mellan Epic Store och Steam fungerade bra, men jag stötte på några tekniska problem. Det hände ett par gånger att ett quest item inte dök upp/föll genom kartan vilket krävde att man gick ut ur området och tillbaka in. Ibland så ledde detta till att man fick så sig igenom alla fiender på nytt vilket ökade på frustrationen. Hade också en hel sekvens mot slutet av spelet där ljudet inte var syncat med bilden. Annars flöt spelet på bra på min PC med ett antal år på nacken. Vill dock poängtera att jag önskar verkligen att menyerna var bättre, speciellt hur man hanterar loot; varför har man en ”sälj allt skräp loot” funktion, när man ändå måste gå in och markera varje individuell sak som skräp, som vid varje marker laddar om ens väska? Om man bara hade kunnat ha en ”plocka upp som skräp”-funktion så hade det blivit mycket smidigare.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är bl3coop.jpg
När man kör tillsammans..!

Som tur är så vägs det hela upp av betydligt roligare segment och karaktärer i spelet (segmentet med navigations AIn Balex, och sido-uppdragen med Torque står ut speciellt). Det var vid flera tillfällen som vi alla tre skrattade rakt ut åt det som antingen hände eller vad som sas. Måste också säga att bossarna var till stor del roliga och utmanade. Nu har jag faktiskt inte kört något av det solo alls, utan endast kört det i Co-op, men har också en känsla av att spelet gör sig absolut bäst om du har möjlighet att spela med en kompis (eller 3).

Även om jag tycker att storyn har varit bättre i de tidigare spelen, så är Borderlands 3 det bästa ”Borderlands”-spelet i serien; massa olika vapen, skoj och unika karaktärer, udda och rolig humor och nu en massa olika platser att ha ihjäl fiender på. Det tog oss en ca 35 timmar att spela igenom allting, och då tog vi de flesta sidouppdrag och en drös samlarobjekt också. Sen spenderade vi ytterligare ett par timmar med några av arena-utmaningarna som finns för att maximera våra nivåer, så gott om spel finns det även om man inte vill försöka spela igenom det igen på en svårare nivå med allt man samlat ihop. Så om man diggar de tidigare spelen i serien så kommer man definitivt tycka om Borderlands 3!

Nu när spelet ÄNTLIGEN har kommit till Steam så tog jag mig an alla de galenskaper som Borderlands 3 utlovande, och nu under Corona-tiderna så tog jag även chansen att köra igenom hela kampanjen tillsammans med två av mina vänner. Precis som Rickard så tycker jag också att BL3 är ett grymt underhållande spel, men inte ett perfekt sådant. Calypso-tvillingarna Mitt största problem är att storyn i spelet var ganska tråkig och oengagerande, vilket mycket beror på spelet "big baddies", Calypso-tvillingarna. Dom är, rent krasst, bara dryga i sitt framförande vilket inte är en bra egenskap när man måste stå…

Review Overview

Betyg

70

About Henrik Grönberg

Entusiastisk gamer och e-sportälskare som spelar allt från snabba FPS- till tidskrävande, turbaserade strategi-spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.