Eli Roth’s The Green Inferno

Halloween må vara över men Alla helgons afton är idag, så något obehagligt måste jag ju skriva om. Så efter mycket om och men landade jag slutligen på Eli Roth’s The Green Inferno.
Då jag verkligen gillar Elis splatter-gore-horror
filmer så väntade jag på att få se denna, och vänta fick jag. Filmen som var klar 2013 kunde jag se först 2015.
En kortfattad synopsis: En grupp studentaktivister reser till Amazonas för att rädda regnskogen men de är inte ensamma. Allt går fel från början och de får lära sig att ingen god gärning blir ostraffad.
The Green Inferno skulle nästan kunna ses som en uppföljare eller remake av Ruggero Deodatos Cannibal Holocaust från 1980. Det sägs också vara en av Elis favoritfilmer så det är ju inte så konstigt. Filmen har fått en hel del negativ kritik för både skådespel och handling och jag kan väl bara instämma, men skådespel och handling brukar ju inte vara den främsta anledningen till att man ser denna typ av filmer.
Inte helt oväntat så fick The Green Inferno R rating enligt följande kriterier; aberrant violence and torture, grisly disturbing images, brief graphic nudity, sexual content, language and some drug use. Så med andra ord är det som vanligt med Elis filmer.
Även om jag personligen föredrar Eli Roths Hostel filmer, så är jag inte besviken på The Green Inferno, den var ungefär vad jag väntade mig. Jag kunde inte sagt det bättre än detta citat från lnvicta på IMDb; ”Gore-hounds will be satisfied, people expecting a good horror movie won’t be.”
Om du är intresserad av att se The Green Inferno så är det tyvärr inte det enklaste. En kort period fanns den faktiskt på svenska Netflix men inte längre men om du har möjlighet att se Netflix worldwide så kan du hitta den där. Den finns även att streama på SF anytime.

Bilder och citat från IMDb.
Läs gärna även Mathias Linders recension av Cannibal Holocaust.

Halloween må vara över men Alla helgons afton är idag, så något obehagligt måste jag ju skriva om. Så efter mycket om och men landade jag slutligen på Eli Roth's The Green Inferno. Då jag verkligen gillar Elis splatter-gore-horror filmer så väntade jag på att få se denna, och vänta fick jag. Filmen som var klar 2013 kunde jag se först 2015. En kortfattad synopsis: En grupp studentaktivister reser till Amazonas för att rädda regnskogen men de är inte ensamma. Allt går fel från början och de får lära sig att ingen god gärning blir ostraffad. The Green Inferno skulle…

Review Overview

Betyg

70

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.