eFootball PES 2021 Season Update

I år är ett speciellt år för spel. Om ett par månader kommer en helt ny konsolgeneration ut och många vill inte lägga ner pengar på spel till deras gamla konsoler. Detta har Konami insett och istället för att släppa ett nytt PES i år så släppte man istället eFootball PES 2021 Season Update för ungefär halva priset. Men vad får du egentligen?

För oss som spelade PES 2020 är det ingen större skillnad. På ytan ser det ut och känns som exakt samma spel som förra året. Och startar du en match känns det verkligen som förra årets spel. Så är du den typen av spelar som kanske inte spelar så mycket och mest håller dig till Master League så kanske det är svårt att motivera ett köp. Jag skulle nog snarare tvärtom.

Detta är ett släpp för de som är riktigt die hard fans av spelet och har nött det i timmar. De små förbättringar som finns här är för dem. Det handlar framförallt om hur AI:n fungerar under matcherna. Känns ännu mer realistisk på många sätt, framförallt om du möter lite sämre lag. Passar missas, bollar missbedöms och motståndarna känns lite mer mänskliga. Däremot så var försvaret en ovanligt svår nöt att knäcka. Kanske är det medvetet men jag upplevde försvarsspelet som betydligt mer aggressivt. Det brukar vara utmanande att spela PES men här var det en verklig utmaning i vissa matcher. Samtidigt lite uppfriskande. Att spela matcherna skall kännas som du måste investera något och här måste du verkligen det. Ett misstag kan sänka dig.

Domaren var jag däremot inte lika nöjd. Kollisionsmotorn var väldigt känslig och domaren älskade att döma frisparkar till höger och vänster för saker som kändes fåniga. Efter min spelare passat nuddar motståndaren honom och det blir frispark. Men överlag så var jag nog mer nöjd med matcherna och tempo i detta spel. Jag spelade ett gäng matcher med Aston Villa mot olika lag. Arsenal körde över mig med jag ganska bekvämt kunde vinna mot Fulham. Så överlag kändes det som det fanns en bra balans. Jag vann matcher jag borde vinna och förlorade mot de bättre lagen.

Konami vill utmana EA när det gäller online men det är fortfarande mycket jobb som måste göras. My Club som är motsvarigheten till Ultimate Team men är mycket rörigare och mer oklar. Visst det är lätt att få superstjärnor men scoutingsystemet känns diffust. Och det är för mycket fokus på online. När jag spelare Ultimate Team gillar jag att jag kan spela offline utan att behöva bry mig om motståndaren. Här trycker man på för onlinespel. Men eftersom PES är ett betydligt mer realistiskt spel är det också svårare och mer frustrerande.

Sedan har vi hela licensgrejen som Konami fortfarande inte löst. Väldigt få lag finns med eller arenor. Visst det finns filer att ladda ner men det förtar lite avstämningen. Så rekommenderar jag PES 2021? Ja och nej. Det är ett bra spel för pengarna. Men det är inte så mycket nyheter. Jag skulle säga det beror på du hade det förra spelet och hur stort fan du är.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.