Dumma Mej 3

Minionernas ledare Gru har genom åren gott från tuff skurk till familjefar till äkta make, numera med stadigt jobb som en rättvisans man mot brottsligheten. Hans liv tycks tämligen perfekt och komplett men på ett rutinuppdrag blir han avskedad då han misslyckas med att gripa ärkeskurken Balthazar Bratt. Men lite ljus uppstår mitt i krisen då Grus okände tvillingbror, Dru, vill knyta familjeband genom en brottslig kupp, två bröder sinsemellan.

Det är lätt att förvänta sig en irriterande bror i Dru, ett syskon som ska vara överlägsen och dryg. Det är en ”komisk” twist som används väldigt ofta och det var den jag förväntade mig. Tvärtom är Dru en ganska dålig tjuv. Även om han är rik som ett troll kan han knappt använda sina dyra gadgets på bästa skurkvis. Här får Gru och humorn skina tillsammans då han i sitt rara samspel med sin bror inte är så hopplös som han eller vi som tittar kanske har trott.

Gru möter sin bror, Dru.

Den verkligt briljanta diamanten i det hela är dock filmens ärkeskurk, den tidigare nämnda Baltazar Bratt, röstad av Trey Parker. Han var en barnstjärna i en tv-serie på 80-talet men när han växte upp så tappade han tv-tittarnas och producenternas intresse och blev galen av sin förlorade plats i rampljuset. Men han har inte kunnat släppa 80-talets pastellfärgade storhet och lever kvar i denna guldålder av ostiga tv-program och synthiga musikstycken.

Balthazar Bratt, den tuffaste skurken som finns!

Bratt tilltalar mig väldigt mycket då han är helt insöad i en tid som var en del av min barndom. Han drar väldigt mycket humor av den tiden som jag uppskattar och förstår. Det finns inga gränser för hur mycket jag njuter av att se hans musikaliska slagsmålsscener och den rushen av nostalgi som uppstår. Barn idag kanske inte förstår detta på samma sätt men det hindrar säkert inte dem från att uppskatta musiken och färgerna som filmen glatt sköljer över oss. Jag kommer troligtvis inte ha något emot att se denna igen, men troligtvis mest för Bratts skull. Hur rara Dru och Gru än är tillsammans i den här filmen så kan de få maka på sig och göra plats för filmens verkliga hjälte. Jag menar skurk!

Minionernas ledare Gru har genom åren gott från tuff skurk till familjefar till äkta make, numera med stadigt jobb som en rättvisans man mot brottsligheten. Hans liv tycks tämligen perfekt och komplett men på ett rutinuppdrag blir han avskedad då han misslyckas med att gripa ärkeskurken Balthazar Bratt. Men lite ljus uppstår mitt i krisen då Grus okände tvillingbror, Dru, vill knyta familjeband genom en brottslig kupp, två bröder sinsemellan. Det är lätt att förvänta sig en irriterande bror i Dru, ett syskon som ska vara överlägsen och dryg. Det är en ”komisk” twist som används väldigt ofta och det…

Review Overview

Betyg

Betyg

60

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.