Du låter väl inte Siri Remote vara naken?

AppleTV generation 4 har begåvats med en fjärrkontroll som är svart och relativt liten. Den är förvisso inte mindre än fjärren till AppleTV generation 3, men lite annorlunda utformad. Apple är ett företag vars löfte till kunder är design och användarvänlighet. Den gamla fjärrkontrollen var en smäcker liten och bekväm sak i borstad aluminium i silverfärg. Den hade få knappar och ett intuitivt interface. Färgen gjorde den enkel att hitta i mörkret trots bristen på lysande knappar eller annat och designen gjorde det enkelt att använda den utan att se på den. Man vände den instinktivt rätt i handen. I samband med den nya generationen av AppleTV så introducerades en ny fjärr, med bland touchyta och mikrofon (för att kunna prata med Siri). På insidan hittar vi också en accelerometer och gyroskop.

Man brukar säga att det är insidan som räknas, men i detta fall är det utsidan som ställer till det. Fjärren är svart och i stort sett symmetrisk. Detta har gjort att jag mer än en gång i Tv-soffan lyckats vända på fjärren så att touchytan hamnat på helt annat ställe än vad jag trott, med följden att det givetvis inte riktigt blivit som jag tänkt mig. Detta har föranlett en hel del överutnyttjande av kraftuttryck som jag inte kan återge här av anständighetsskäl. Lösningen var dock inte så långt borta.

Det fanns nämligen skal att köpa. Jag beställde ett limegrönt gummiskal för 30 kr inklusive frakt från Kina och någon vecka senare dök det upp och det fungerar över förväntan. Så mitt tips är att låt inte din Siri Remote vara naken. Klä på henne!

About Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.