Draktränaren 2

drakränaren 2Hur man än vänder och vrider på det så är det alltid kul med filmer som har vikingar i fokus. Jag älskade Erik Viking, även om den kanske egentligen inte var en höjdare.Kryddar man vikingarna med lite drakar så kan jag till och med låta hornprydda hjälmar passera!

I den första filmen om Draktränaren får vi reda på hur drakarna från att ha varit människorna i Berks största fiender blivit deras fränder. Samhället lever nu helt i symbios med drakarna. Allt är frid och fröjd, tills det plötsligt dyker upp ett hot i form av en drakjägare och draksamlare, med ytterst mörka planer för drakarna.

Draktränaren 2 002När jag startade filmen som alltså är en uppföljare var jag lite skeptisk, men inte negativ, snarare lite orolig. Givetvis kan man fundera på om det verkligen behövdes en uppföljare, men låt gå, det är ju trots allt både vikingar och drakar med i den och den första filmen var ju bra. Filmen drar igång och det tar inte lång stund förrän jag är fast i den. Jag hinner tänka att jag hellre ser en Draktränaren 3 än den sista delen i Hobbit-serien. Mycket hellre! All den charm och glimten i ögat jag saknar där finns här. Visserligen är det helt olika filmer. Draktränaren är datoranimerad utan skådespelare. Eller åtminstone utan skådespelare som syns, för rösterna finns ju där. I Hobbitspektaklet är det ju stundom riktiga skådisar och stundom datoranimerade karaktärer, som dock har gemensamt att de är mindre levande än karaktärerna i Draktränaren 2.

Draktränaren 2 003

Förutom det oemotståndliga med vikingar och drakar i sig är det animeringen som får detta att lyfta. Drakarna har personligheter som känns roliga och intressanta och även de animerade vikingarna känns levande. Åtminstone lika levande som trollkarlar med för stora näsor och skäggiga dvärgar.

Själva storyn är inget som kommer att gå till världshistorien som den bäst skrivna, men den fungerar utan allt för många logiska luckor. Och jag har roligt när jag ser filmen. Det kanske räcker så. Roligt och lite spännande.Förutom detta kommer det med ett välgjort extramaterial som faktiskt är värt att skumma igenom, med bland annat en kortfilm.Gillade du den första filmen kommer du att gilla denna också. Och vad häftigt det skulle vara att åka drake till jobbet.

 

About Joakim Helmbrant

Månskensbonde som bor på subwoofersäkert avstånd från närmsta granne. Gillar dokumentärfilmer och musikfilmer (OBS INTE musikaler!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.