DmC: Devil May Cry Definitive Edition

dmc_devil_may_cry_02Trenden från den förra generationen håller i sig, dock har man släppt hela HD-remake benämningen. Nu heter det saker som Definitive Edition. Men vad gör det när spelet är så här bra?

Jag har redan recenserat spelet en gång, läs den recensionen här. För den som fortfarande tyckte att Capcom gjorde fel med DmC kan jag trösta er med ett även Devil May Cry 4 är på väg i en remake också. Så vad får vi? Grafik i 1080p och 60 fps, även om jag skall erkänna att detta är långt från det snyggaste spelet jag sett på Playstation 4. Snarare tvärtom, det syns tydligt emellanåt att detta är ett spel från förra generationen. Ninja Theory har även lyssnat på fansen och gett oss nya svårighetsgrader, ett turboläge där du kan öka spelhastigheten med 20 % och ett läge där man bara gör skada som om du har S-rank i en strid (ouch!). Du kan också låsa siktet på en fiende numera (tack). Det finns också ett Hardcore Mode som påminner väldigt mycket om Devil May Cry 3, din rank sjunker betydligt snabbare, fienden delar ut mer skada och är mer aggressiva, det är svårare att parera. Det går att aktivera detta oavsett vilket svårighetsgrad du spelar på, vilket är en kul funktion.

På det hela taget känns det som Ninja Theory har finslipat ett redan bra spel för att ge fansen av serien någon som de verkligen vill ha. Man har även slängt med det nedladdningsbara materialet som fanns till spelet, Vergil’s Downfall. Här spelar du Dante’s broder och utspelar sig efter kampanjen. Vergil är en i mångt och mycket en mer intressant och komplex karaktär än Dante och hans äventyr reflekterar detta också. Han har också ett helt annat sätt att slåss vilket gör att det finns ett värde i att lära sig hans attacker och hur man kan länka ihop dem till combos.dmc_devil_may_cry_03

Som jag skrev i min förra recension gillade jag verkligen DmC när det kom och det har inte förändrats på de två åren som har gått. Det var riktigt kul att stifta bekantskap med Dante igen och hans vapen. Det är fortfarande en fröjd att länka ihop attacker med sina vapen och få en bra combo att sitta. Det är också ett spel som inbjuder till att spela om när kombinationerna sitter i ryggmärgen för att se om man kan lyckas lika bra på högre svårighetsgrader. Alex Garland står för historien och även om den inte är den mest intressanta jag har sett i spelväg så fungerar den helt okej. Det är också en bra introduktion till karaktären Dante.

Så är det köpläge på DmC: Devil May Cry Definitive Edition? Om du inte spelat det och dissade det förra gången så helt klart ja, du vet inte vad du missade. Om du spelat DmC på förra generationen så får du bestämma hur mycket de tillagda lägena är värda för att du skall Vilja investera i spelet ytterligare en gång.

Trenden från den förra generationen håller i sig, dock har man släppt hela HD-remake benämningen. Nu heter det saker som Definitive Edition. Men vad gör det när spelet är så här bra? Jag har redan recenserat spelet en gång, läs den recensionen här. För den som fortfarande tyckte att Capcom gjorde fel med DmC kan jag trösta er med ett även Devil May Cry 4 är på väg i en remake också. Så vad får vi? Grafik i 1080p och 60 fps, även om jag skall erkänna att detta är långt från det snyggaste spelet jag sett på Playstation 4. Snarare…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.