Disney Infinity 3.0

star-wars-disney-infinity-1Den tredje upplagan av Infinity är utan tvekan den bästa än så länge. Med Disneys köp av Star Wars-franchisen så var det kanske ingen högoddsare att den förr eller senare skulle göra sitt inträde i Infinity.

inside-out-playset-3-jpg
För det är bara att buga för fullbordat faktum, det finns ingen idag som har en bättre uppsättning karaktärer att använda än Disney. Första intrycket av spelet för en månad sedan var att det var betydligt mycket bättre än 2.0. Nu efter att det fått mogna i en månad kan jag kallt konstatera att det är det enormt kul, vackert polerat och tveklöst mycket bättre än första intrycket. För jag var nog lika taggad inför 2.0 som grabben var, men jag var betydligt mer besviken över hur dåligt man hanterat kampanjdelen med Avengers. Uppdragen var upprepningar av varandra och fienderna av liknande slag och det var till slut inte kul att slutföra kampanjläget. När du hade bankat ihjäl den  femtielfte frostjätten mot en tickande klocka började man frustrerat tänka varför spelar jag inte Lego Marvel Super Heroes istället?

star-wars-disney-infinity-2

I Disney Infinity 3.0 har man lyssnat på kritiken och i Star Wars: Twilight of the Republic så har felen och misstagen tack och lov rättats till. Trots många timmars spelande känns fienderna fräscha och utmanande. Miljöerna varieras över multipla planeter med ett stort antal uppdrag. Du kan spela väldigt länge i Star Wars-miljöerna om ditt mål är att klara alla uppdrag eller ja bara för att de är så välgjorda. Inte ens att Jar Jar Binks dyker upp kan förta glädjen som finns när man spelar Star Wars-delen av spelet och då är jag ingen större fan av episod 1-3 och Clone Wars-serien som spelet avhandlar.

Den rutinerade spelar genom Twilight of the old Republic på ca 6 timmar men hav förtröstan mer innehåll är på väg med två nya lekset – Rise Against the Empire och The Force Awakens.

star_wars_disney_inifnity_3_0-1

Även om man inte är Star Wars-fan finns det mycket att hämta både i kampanjläge och toybox i de andra lekseten. Köp Inside Out-setet med Joy och Anger och du får ett plattformspel med pusselprovningar som har både rejäla utmaningar och listiga lösningar i både 2D- och 3D-nivåer. Nivåerna kan tvinga dig frekventa karaktärsbyten för att ta dig igenom. Det är kanske inte lika vass som Super Mario, men definitivt på väg.

Disney-Infinity-3-Inside-Out-Playset

Det är i toybox dock där Disney Infinity 3.0 är som bäst och förbättringarna är roligast. Genom att förenkla hur du börjar bygga i toyboxläget är det enklare att skapa för olika spelstilar. Du kan bygga plattformar, racing, combat och stuntbilskörning som aldrig förr.  Disney Infinity 3.0 har breddats rejält samtidigt som det finns gott om djup, något som de tidigare versionerna saknade.  Det finns betydligt mer automatiserat och förbyggt vilket gör det enklare att få ihop en plattformsbana eller en bana att köra race på. Det är tydligt att den yngre generationen med massiva Minecraft-kunskaper har både mer färdigheter och tålamod i byggandet än undertecknad.

inside-out-playset-4-jpg

Finns det några svagheter då? För egen del funderade jag på möjligheten att kanske kunna få in en tredje karaktär på portalen och utnyttja mer av figurerna samtidigt. När jag spelar i kampanjläge saknar jag i och för sig inte en extra karaktär, men i Toybox vill man ha fler att dela glädjen med. Ja eller ytterligare någon att köra PvP mot eller race:a med. Det krävs ett flertal figurer för att spela co-op till exempel. Det kan svida i plånboken för föräldrarna om man ska fylla på med alla figurerna. Disney Infinity 3.0 är inte helt perfekt ännu, men definitivt på väg ditåt och rekommenderas främst till de kreativa spelarna och Star Wars-entusiasterna.

Den tredje upplagan av Infinity är utan tvekan den bästa än så länge. Med Disneys köp av Star Wars-franchisen så var det kanske ingen högoddsare att den förr eller senare skulle göra sitt inträde i Infinity. För det är bara att buga för fullbordat faktum, det finns ingen idag som har en bättre uppsättning karaktärer att använda än Disney. Första intrycket av spelet för en månad sedan var att det var betydligt mycket bättre än 2.0. Nu efter att det fått mogna i en månad kan jag kallt konstatera att det är det enormt kul, vackert polerat och tveklöst mycket…

Review Overview

Betyg

80

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.