Dirt Rally

DirtRally3

Det har varit magert med rallyspel på den senaste generationen spelkonsoller, men det sista året har äntligen det vakuumet fyllts med både WRC 5 och Sebastien Loeb Rally: Evo. Codemasters Dirt Rally har även det till slut hittat fram till konsollerna om du inte redan tjuvstartat och spelat det på Steam Early Access vill säga.

Dirt Rally delar upp spelet i tre kategorier – rally, rallycross och hillclimb. Rallycrossläget är tydligast att du tävlar mot andra på slutna banor och jakten på framförvarande är det som triggar. I rally och hillclimb är snarare en kamp mot dig själv och att ha tålamod för att lyckas. AI:n är brutalt bra och förvänta dig inte att vinna utan att träna en hel del innan. Vill du ha motståndare av kött och blod finns möjligheter till onlinespel med dagliga, veckovisa och månadsvisa utmaningar.

DirtRally1

Det du kommer märka är att Dirt Rally inte har den absolut vassaste grafiken som får stå tillbaka för en underbart snabb bilduppdatering på 60 bilder per sekund. Spelet flyter perfekt och är ett måste för att ens ha en chans att ta sig igenom det precisionskrävande racingspelet som mest tar dig ner för snirkligt smala vägar.

Det här spelet är svårt och de som tror att det är bara att trycka gasen i botten kommer obarmhärtigt bestraffas. Dirt Rally är i samma klass som Sebastien Loeb Rally: Evo när det gäller svårighetsgrad. I Dirt Rally erbjuds du ingen möjlighet att spola tillbaka och prova igen för att rätta till ett misstag. Det här är en simulator och om du skadar bilen får du helt enkelt leva med det eller spela om sträckan. För att göra det ännu besvärligare förs bilens skador vidare tills samtliga sträckor på tävlingen är avklarade.

DirtRally2

Om du tycker det låter brutalt så kan du anpassa svårighetgraden genom att ändra diverse inställningar och aktivera körhjälp som ABS, antispinn och automatisk växellåda. Du kan på så sätt enkelt höja eller sänka svårighetsgraden beroende på din egen nivå. Vill du göra det toksvårt (varför kan vara svårt att förstå) kan du till och med låsa kameran i hjälmperspektivet vilket ger en äkta rallykänsla.

DirtRally4

Dirt Rally är ett ytterst kompetent rallyspel med egentligen bara en rejäl underlighet och det är avsaknaden av däckslitage. Visst du kan få punktering, men slitage är inget som ens påverkar i spelet. Något som borde vara en viktig komponent i exempelvis rallycrossläget. Nåväl, ingen stor sak och absolut inget som hindrar dig från att köpa det bästa rallyspelet på marknaden.

Det har varit magert med rallyspel på den senaste generationen spelkonsoller, men det sista året har äntligen det vakuumet fyllts med både WRC 5 och Sebastien Loeb Rally: Evo. Codemasters Dirt Rally har även det till slut hittat fram till konsollerna om du inte redan tjuvstartat och spelat det på Steam Early Access vill säga. Dirt Rally delar upp spelet i tre kategorier - rally, rallycross och hillclimb. Rallycrossläget är tydligast att du tävlar mot andra på slutna banor och jakten på framförvarande är det som triggar. I rally och hillclimb är snarare en kamp mot dig själv och att…

Review Overview

Betyg

90

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.