Diablo III: Reaper of Souls

Reaper_of_souls_03Diablo III har var ett av de hetaste spelen 2012, men när det släpptes var det många problem och många spelare kände att detta inte var det spelet de hade hoppats på i 11 år. Men med den senaste patchen till spelet och expansionen Reaper of Souls kanske vi äntligen får det spelet så många önskat?

Diablo III har recenserats på Xbox 360 hos oss. Jag fastnade aldrig i Diablo II. Jag hade fullt upp med andra saker och när jag väl upptäckte spelet levde det aldrig upp till snacket. Så när Diablo III kom så avvaktade jag och hoppade på tåget först i höstas. Jag får erkänna att många hade sagt negativa saker om Diablo III så jag hade lågt ställda förväntningar men blev väldigt positivt överraskad när jag började spela. Och den senaste patchen där lootsystemet nu är samma som på konsol har gjort det ännu roligare att spela. Och nu är alltså expansionen här.

Skall vi ta det där med loot först. Det är en viktig del i Diablo och har varit sedan första spelet. Men många upplevde att på grund av auktionshusen och hur systemet fungerade förr att de blev lurade på den bästa utrustningen och att Diablo III ”tvingade” dem att utnyttja auktionssystemet. Så nu icke fallet och numera går det att få tag på bra loot.Reaper_of_souls_04

Reaper of Souls öppnar ett par månader efter att huvudkampanjen slutat. Jag vill inte avslöja för mycket här, men jag kan säga att akt V innehåller nästan bara nya miljöer och gott om nya monster och demoner att slåss mot. Den är relativt kort, fem timmar tar det nog för genomsnittsspelaren att blåsa igenom kampanjen men som tur var ger expansionen oss betydligt mer än så, framförallt Adventure Mode.

Adventure mode är allt som är bra med Diablo III i en slumpmässig grotta om och om igen. Alla waypoints i spelet är öppna för spelaren, när man väl valt en får man ett slumpmässigt uppdrag, klara detta får du förutom en massa loot tillgång till Nephalem Rift. Detta är spelet på steroider. En massa monster tillsammans med Epic loot och allt annat du kan tänka dig. Det tar en timme att dra igenom adventure mode en gång och jag tror de flesta spelare kommer komma tillbaka för åtskilliga timmar. Du har kan också få Blood Shrads, som med lite tur kan ge väldigt fina föremål.Reaper_of_souls_02

Vi får också en ny klass, Crusader. Han är din klassiska tank och kan röja runt på de flesta banor utan problem. Med sin sköld, slaga och holy wrath kommer han nog locka måste spelare. Jag hade riktigt roligt med honom och han kan nog bli min favoritkaraktär.

Det känns som att med Reaper of Souls är Diablo III äntligen det spel som så många hade sätt fram emot. Det känns surt att du måste köpa en expansion för att få det men om du gillar Diablo III tror jag du kommer att vara nöjd med expansionen.

 

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.