Diablo 3 Eternal Collection (Switch)

Stackars stackars Blizzard. De vill så gärna vara all till lags och samtidigt tjäna så mycket pengar som möjligt på samma gång. För er som inte vet vad jag pratar om så är det Blizzards senaste utannonsering av deras nyaste installation i Diabloserien: Diablo Immortal. I korta drag kan man (på ett lindrigt sätt) säga att det blev en tokflopp då väldigt många gedigna fans hårt attackerade spelet direkt efter uppvisningen. Varför då undrar ni kanske? Jo, för att det kommer vara enbart till mobiltelefoner. Många ansåg att Diablo inte ska vara ett bärbart spel utan man ska ha möjlighet att sitta framför sin PC eller konsol och spela det, så som man alltid har gjort… Själv har jag dammat av min Nintendo Switch och suttit med just den bärbara portningen till Diablo 3 och jag känner att det här är den ultimata Diabloupplevelsen för mig.

Sex år har gått sedan Diablo 3 lanserades för första gången och har enligt många varit bland de sämsta spelen vid lansering någonsin. Det var många funktioner som inte fungerade som de skulle och en massa onödiga mikrotrasaktioner som gjorde fansen grovt besvikna. Genom åren har Diablo 3 inte bara gått igenom en stort antal matchar som fixat alla av dess problem utan även fått sig två stora expansioner som lagt till ett sista kapitel och två nya spelbara karaktärer. Samt tagit bort alla mikrotransaktioner. Idag är alltså Diablo 3 inte bara ett spelbart spel utan även ett otroligt underhållande och galet beroendeframkallande vardagssyssla. Och Switchversionen är det ultimata versionen att spela då den är färdigpackat och proppat med allt innehåll.

Så hur håller sig Switchens prestanda gentemot sina motparter PS4an och XBONE? Imponerande bra måste jag säga. Trots att jag har spelat online med 4 spelare, spelade Necromancer, hade ett tjugotal kompanjoner i min odöda armé, mötte ett femtiotal fiender och alla avfyrade sina mest kaotiska attacker så såg jag inte ett enda lagg en enda gång eller en enda bild som droppade. Helt enkelt imponerande. Dessutom tar grafiken inte så mycket skada som man hade kunnat tro. Endast karaktärsmodellerna såg lite sämre ut när jag har dockat Switchen på min 65 tums TV.

Det är svårt att  prata om Diablo utan att nämna allt intensivt föremålsplockande. Det är ett spel som i första hand är gjort för att spelas om och om igen. Efter att ha klarat av det första gången så öppnas nya svårighetsgrader upp och endast där kan du få vissa unika föremål som förbättrar dina vapen och utrustning. Det känns orimligt givande att spela ut spelet för att genast börja om från början enbart för att få bättre föremål.

Annars är spelet sig som bör. Det är ett hack and slash i sin sanna anda och tycker man om att om att hutlöst ränna runt i fantastiskt designade världar så är Diablo 3 spel får dig. Tycker du om att gröta ner dig i karaktärer och olika builds och spendera timmar och timmar på att försöka hitta just den där rustningen eller vapnet så är Diablo 3 för dig. Dessutom är är det ett perfekt spel att ha med i fickan och spela små portioner på bussen, tåget eller på ett kafé (alla ställen som jag spelat på). Denna portabla version får mig att tro att det finns en gedigen chans för Diablo Immortal att bli något mer än ett taskigt meme. Kanske till och med någonting riktigt bra.

Stackars stackars Blizzard. De vill så gärna vara all till lags och samtidigt tjäna så mycket pengar som möjligt på samma gång. För er som inte vet vad jag pratar om så är det Blizzards senaste utannonsering av deras nyaste installation i Diabloserien: Diablo Immortal. I korta drag kan man (på ett lindrigt sätt) säga att det blev en tokflopp då väldigt många gedigna fans hårt attackerade spelet direkt efter uppvisningen. Varför då undrar ni kanske? Jo, för att det kommer vara enbart till mobiltelefoner. Många ansåg att Diablo inte ska vara ett bärbart spel utan man ska ha möjlighet…

Review Overview

Betyg

90

About Stefan Stanisic

En film-, scenkonst- och spelnörd som bor i Malmö. Jobbar som film och teaterregissör och har tillbringat otaliga sömnlösa nätter med att försöka klara av det omöjliga uppdraget att se alla världens filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.