Detroit Become Human

En av de bästa svenska serierna genom alla tider enligt mig är Äkta Människor. Den var så bra, så det gjordes till och med en amerikansk remake, Humans. Och nu har Sony släppt det fantastiska spelet Detroit Become Human, som påminner väldigt mycket om tidigare nämnda serier.

Under spelets gång skiftar du mellan tre stycken karaktärer:

Polisandroiden Connor som tillsammans med poliskommissarien Hank Anderson ska utreda märkliga beteenden bland Androider.

Hushållsandroiden Kara lever tillsammans med Todd och hans dotter Alice. Roboten och flickan har ett starkt band till varandra, och Todd misshandlar dem båda, tills Kara och Alice en dag flyr.

Markus är en vårdarandroid och tar hand om en rik konstnär. En kväll så kommer Markus och den äldre mannen hem ifrån ett event och finner en inbrottstjuv. Markus lyckas komma förbi sitt förinstallerade beteendeprogram och kan nu styra helt och hållet över sig själv. Han blir helt enkelt mänsklig.

Det där med att Androiderna bryter sig ur sina program och blir egna individer är vad hela spelet handlar om. Detta händer också för Kara, och hon beslutar sig för att rädda Alice till varje pris och ta sig till Kanada, där det saknas speciella lagar för Androider. Alla tre huvudkaraktärer har olika historier, men som flätas samman på ett riktigt bra sätt. Markus är den som styr upp saker och ting och gör allt i sin makt för att frigöra alla Androider, sedan om det är på ett vänligt eller våldsamt sätt är upp till dig som spelare. Storyn är helt fantastisk och man slukas med redan vid första uppdraget. Grafiken är oemotståndligt vacker och musiken och ljudmixen är riktigt bra.

Spelet är skapat av Quantic Dream, som också har gjort Beyond: Two Souls och Heavy Rain. Likt de tidigare titlarna så ska du klicka på speciella knappar vid speciella tillfällen, det är även mycket att gå runt och leta saker som du behöver använda för att föra historien framåt.  Vissa val kan vara rent av dödliga för den android du för tillfället styr, men spelet tar inte slut för det. Istället fortsätter historien för de resterande.

Visst finns det vissa brister, som kameravinklar och styrning till viss del, men tack vare den spännande storyn och intressanta uppdrag så blir det aldrig långtråkigt och de små skavankerna tänker man inte ens på. Nu vet jag inte exakt hur lång tid det tar att spela igenom hela storyn, men det är ganska många timmar underhållning i varje fall. Ett spel jag starkt kan rekommendera!

En av de bästa svenska serierna genom alla tider enligt mig är Äkta Människor. Den var så bra, så det gjordes till och med en amerikansk remake, Humans. Och nu har Sony släppt det fantastiska spelet Detroit Become Human, som påminner väldigt mycket om tidigare nämnda serier. Under spelets gång skiftar du mellan tre stycken karaktärer: Hushållsandroiden Kara lever tillsammans med Todd och hans dotter Alice. Roboten och flickan har ett starkt band till varandra, och Todd misshandlar…

Review Overview

Betyg

90

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.