Det Regnar Köttbullar 2

bild2

Det här med att göra vatten till mat är väl något som skulle gynna många delar i världen. Flint Lockwood uppfinner en mackapär som lyckas med just detta. Det börjar bra, men slutar i kaos. Det händer i första filmen. Nu är det dags att rensa upp.

Filmer tar vid där den första delen slutar. Flint och hans gäng står och firar att de har lyckats förgöra FLDSMDFR, vilket är en förkortning av Flint Lockwoods diatoniska supermuterande dynamiska födoreplikator, maskinen som omvandlar vatten till mat. Mitt under firandet dyker Flint’s största idol upp, uppfinnaren och entreprenören Chester V. Han ger Flint ett jobb på Live Corp. Ett företag som arbetar för en bättre värld. Efter ett halvår får Flint reda på att FLDSMDFR inte alls är förstörd. Den lever vidare och har skapat matdjur! Nu måste han samla sina vänner igen och resa tillbaka till ön för att en gång för alla förgöra maskinen.

bild1

Har man missat första filmen så gör inte det så mycket. Man får en liten resumé innan det nya äventyret sätter fart. En tillbakablick som sammanfattar första filmen så bra så man egentligen inte behöver se den, men jag föreslår att man ser den också, för den är väldigt rolig!

Här finns de typiska karaktärerna. Flint har tidigare uppfunnit en sak som gör att man kan förstå vad exempelvis en apa säger. Hans sidekick är nämligen en apa vid namn Steve. Sam är tjejen som Flint förälskar sig i och hon följer med på hans äventyr där vi får möta bland annat Tacodil (En gigantisk Taco), jordgubbar och melonfiskar. Fantasin har här inga gränser. Med på parets resa är polisen Earl, Flint’s pappa Tim och Baby-Brent, killen som var Vrakvikens ansikte utåt när det såldes sardiner. Animationen är mjuk och bra. Figurerna är av karikatyrisk stil och den roligaste är nog Flint’s pappa Tim, vars ögon man väldigt sällan ser tack vare det gigantiska unibrown han har för ögonen. När väl ögonen syns skrattas det gott i soffan av både mig och mina barn.

bild4

Filmen kommer från Sony Pictures Animation, vilket är ett bolag man inte hör, eller har sett så mycket av. Bolaget har tidigare släppt bland annat Hotel Transylvania och The Pirates! och är (förhoppningsvis) på väg upp för att nosa Pixar i baken. Fortsätter de i samma stil så har de inte långt att gå. Det är inte ofta uppföljare håller samma nivå som föregångarna, men här har de lyckats mycket bra. Kanske det är mycket tack vare storyn, att den fortsätter direkt där första filmen slutar. Den håller ett högt tempo rakt igenom. En mycket lyckad film med 2 dl spännande historia, 2½ dl intressanta karaktärer och 4 dl galen humor som blir en stor portion rolig filmupplevelse för hela familjen.

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.