Destiny: Rise of Iron

destiny_rise_of_iron_01Få spel håller i två år online, framförallt när de fick så massiv kritik som Destiny fick. Bungie klarade verkligen inte att leverera sina löften innan och många spelare kändes sig både besvikna på spelet och förvirrade på hur levelsystemet egentligen fungerade. Men Bungie gjorde bot och bättring med The Taken King för ett år sedan. Och nu när ryktena går varma om Destiny 2 nästa år kommer det som ser ut att bli den sista expansionen till Destiny Rise of Iron.

I Rise of Iron är det ett nytt hot som kommer. Denna gång är det ute i Badlands, ni vet där man vaknade upp första gången i Destiny innan man sprang in bakom Cosmodromes skyddande murar. Det är en urgammal teknologi som kallas för SIVA som har väckts till liv igen och du skickas ut av Saladin, Lord of Iron för att stoppa den en gång för alla. Problemet är bara att Fallen har upptäckt denna teknologi och valt att använda den för att skapa en helt ny ras, Devil Splicers. Snabbare och farligare än något du tidigare mött är det ett hot mot jordens existens om de inte stoppas.

Detta är i grova drag den kampanj som du som spelare får i den nya expansionen. Den varar mellan 7-10 timmar beroende på hur mycket tid du lägger ner på allting och är en fin avslutning till Destiny även om jag kände att det var lite i kortaste laget. Innan jag visste ordet av slogs jag mot SIVA. Men det gör inte så mycket då det finns gott om sidouppdrag och en helt ny zon utanför Cosmodrome i Old Russia för spelarna att upptäcka. Här finns uppdrag, patruller och strikes. Ja allt som vi förväntar oss av Destiny.destiny_rise_of_iron_03

Det finns även en helt ny Raid för de spelare som känner att de vill lägga ner tiden det. Vilket är ett måste om man vill få tag på de riktiga bra vapnen och rustningarna. Själv känner jag med barn och heltidsjobb att tiden när man kunde lägga fyra till fem timmar på en session i ett spel inte riktigt finns där men samtidigt ger Destiny mig så pass mycket andra valmöjligheter att jag gärna kommer tillbaka till spelet gång på gång.

Så vem är Rise of Iron för? Helt klart för de dedikerade Destiny-spelarna som redan lagt ner hundratals timmar på spelet. Men även för oss mer casual fans som kommer tillbaka lite då och då och spelare ett antal timmar några gånger i månaden. Över två år har jag lagt ner närmare 50 timmar på Destiny och det är mycket mer än de flesta spel får av min tid. Det säger ändå en hel del.

Få spel håller i två år online, framförallt när de fick så massiv kritik som Destiny fick. Bungie klarade verkligen inte att leverera sina löften innan och många spelare kändes sig både besvikna på spelet och förvirrade på hur levelsystemet egentligen fungerade. Men Bungie gjorde bot och bättring med The Taken King för ett år sedan. Och nu när ryktena går varma om Destiny 2 nästa år kommer det som ser ut att bli den sista expansionen till Destiny Rise of Iron. I Rise of Iron är det ett nytt hot som kommer. Denna gång är det ute i Badlands,…

Review Overview

Betyg

80

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.